Turiştii care s-au alăturat unei adunări în masă împotriva regulilor impuse de COVID-19 pe o plajă din Sydney în ziua de Crăciun ar putea fi deportaţi, a anunţat marţi ministrul imigraţiei australian Alex Hawke, citat de DPA.

Autorităţile din domeniul migraţiei investighează sute de tineri care s-au înghesuit pe plaja Bronte Beach în ciuda limitărilor impuse de măsurile de sănătate şi îi vor penaliza pe cei consideraţi responsabili, a spus Hawke la postul de radio 2GB, scrie Agerpres.

Hawke s-a declarat „şocat” de mulţimea de pe plaja din estul oraşului Sydney care a încălcat regulile de distanţare socială, dintre care cele mai multe persoane ar fi fost excursionişti străini şi posesori de vize de lucru din Marea Britanie şi Irlanda.

„În virtutea Actului Migraţiei, dacă cineva ameninţă siguranţa publică sau sănătatea, viza sa poate fi anulată şi revocată”, a spus Hawke.

„Guvernul federal analizează această problemă. Vom deporta bucuroşi oamenii care nu respectă în mod flagrant ordinele de sănătate publică”, a adăugat Hawke.

Marţi mai devreme, ministrul poliţiei din statul New South Wales, David Elliott, i-a acuzat pe petrecăreţii aflaţi pe plajă de Crăciun de “acte scandaloase” ce arată o desconsiderare flagrantă faţă de ordinele din domeniul sănătăţii ce încearcă să oprească răspândirea coronavirusului.

Elliott a spus că un grup de oameni care au încălcat lockdown-ul impus asupra plajelor din nordul oraşului pentru a participa duminică la o nuntă au comis un “act ticălos”. Douăsprezece persoane au fost amendate cu 1.000 de dolari australieni (759 dolari SUA) fiecare pentru încălcarea lockdown-ului.

Sydney încearcă să suprime un focar de COVID-19 asupra plajelor din nordul oraşului unde 129 de persoane au fost testate pozitiv. Mii de persoane din zona plajelor din nord sunt în carantină, în timp ce persoanele din restul oraşului Sydney se poate deplasa, dar nu pot primi mai mult de 10 vizitatori acasă

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!