Consilierii Partidului Acțiune și Solidaritate din Consiliul Municipal Chișinău susțin că bugetul propus de către executiv nu vine să finanțeze rezolvarea problemelor reale ale orașului. Aceștia au declarat că nu vor vota Proiectul bugetului pentru 2021, solicitând revizuirea documentului. De cealaltă parte, edilul Capitalei susține că Executivul a venit cu o abordare constructivă și utilă pentru toți locuitorii atât din oraș cât și din suburbii.

În cadrul unei conferințe de presă, consilierii PAS au venit cu propunerea de a majora cheltuielile din bugetul pentru anul viitor în sănătate, transport public inclusiv transport alternativ, construcția drumurilor, investiții capitale în educație și amenajarea curților.

Fracțiunea PAS a motivat decizia de a nu vota bugetul în varianta actuală și prin încălcarea procedurii de către primarul Ion Ceban, care a promis că va consulta pe larg bugetul, dar nu a făcut-o.

Varianta expediată spre votare consilierilor fiind elaborată peste noapte, fără ca acesta să treacă toate etapele de consultări publice și să fie avizată de către comisia de specialitate.

În replică, primarul general al Capitalei, Ion Ceban susține că Proiectul cu privire la Buget pentru anul 2021 vine să îmbunătățească lucrurile în capitală.

„Toate propunerile parvenite de la fiecare fracțiune se regăsesc în proiectele expuse astăzi, care au fost dezbătute și prezentate pe larg, pentru prima dată într-o astfel de formulă. Eu cred că există suficientă maturitate politică pe lângă declarațiile „tari” expuse, care ar permite să dezvoltăm Capitala pe exemplul anului 2020 fiind un început bun pentru Chișinău”, a scris Ceban pe o rețea socială.

Edilul a mai adăugat că „se poate merge în continuare fără un buget aprobat, doar că acest lucru trebuie să fie unul asumat în fața cetățenilor și doar ei să ne judece atunci când nu vor putea fi făcute anumite investiții pe care cu toții le așteaptă”.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!