/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Fracțiunea PAS din CMC a anunțat că nu va vota bugetul pentru 2021. Reacția primarului Capitalei

missing
29 decembrie 2020, ora 15:28

Consilierii Partidului Acțiune și Solidaritate din Consiliul Municipal Chișinău susțin că bugetul propus de către executiv nu vine să finanțeze rezolvarea problemelor reale ale orașului. Aceștia au declarat că nu vor vota Proiectul bugetului pentru 2021, solicitând revizuirea documentului. De cealaltă parte, edilul Capitalei susține că Executivul a venit cu o abordare constructivă și utilă pentru toți locuitorii atât din oraș cât și din suburbii.

În cadrul unei conferințe de presă, consilierii PAS au venit cu propunerea de a majora cheltuielile din bugetul pentru anul viitor în sănătate, transport public inclusiv transport alternativ, construcția drumurilor, investiții capitale în educație și amenajarea curților.

Fracțiunea PAS a motivat decizia de a nu vota bugetul în varianta actuală și prin încălcarea procedurii de către primarul Ion Ceban, care a promis că va consulta pe larg bugetul, dar nu a făcut-o.

Varianta expediată spre votare consilierilor fiind elaborată peste noapte, fără ca acesta să treacă toate etapele de consultări publice și să fie avizată de către comisia de specialitate.

În replică, primarul general al Capitalei, Ion Ceban susține că Proiectul cu privire la Buget pentru anul 2021 vine să îmbunătățească lucrurile în capitală.

„Toate propunerile parvenite de la fiecare fracțiune se regăsesc în proiectele expuse astăzi, care au fost dezbătute și prezentate pe larg, pentru prima dată într-o astfel de formulă. Eu cred că există suficientă maturitate politică pe lângă declarațiile „tari” expuse, care ar permite să dezvoltăm Capitala pe exemplul anului 2020 fiind un început bun pentru Chișinău”, a scris Ceban pe o rețea socială.

Edilul a mai adăugat că „se poate merge în continuare fără un buget aprobat, doar că acest lucru trebuie să fie unul asumat în fața cetățenilor și doar ei să ne judece atunci când nu vor putea fi făcute anumite investiții pe care cu toții le așteaptă”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram