Germania a injectat în primele două zile ale campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 aproape 42.000 de doze din vaccinul Pfizer-BioNTech, estimând că până pe 31 decembrie vor fi distribuite în total circa 1,3 milioane de doze din acest vaccin către cele 440 centre de vaccinare create în această ţară, relatează marţi agerpres.ro.

Guvernul de la Berlin estimează administrarea în total a circa 14 milioane de doze de vaccin în primul trimestru al anului viitor.

Ministrul german al sănătăţii, Jens Spahn, a insistat că această campanie va avansa progresiv, deocamdată vaccinându-se persoanele cu vârste de peste 80 de ani, rezidenţii căminelor de bătrâni şi personalul sanitar expus riscului de infectare. Se va coborî apoi pe categorii de vârstă, niveluri de vulnerabilitate şi profesii considerate esenţiale, iar începând cu jumătatea anului viitor se vor putea vaccina toţi cei care doresc.

Germania a înregistrat marţi 12.892 de noi cazuri de COVID-19 şi 852 de decese. Guvernul a avertizat cu o zi în urmă asupra unei posibile prelungiri a restricţiilor antiepidemice severe care sunt în vigoare până pe 10 ianuarie, chestiunea urmând să fie discutată pe 5 ianuarie de cancelarul Angela Merkel împreună cu liderii landurilor.

Din 16 decembrie sunt închise magazinele neesenţiale, după ce începând din luna noiembrie au fost închise restaurantele, barurile, teatrele, cinematografele, sălile de fitness şi bazinele de înot. Reuniunile au fost limitate la maxim 10 persoane din două gospodării diferite şi populaţia este îndemnată să evite călătoriile neesenţiale. Înnoptările în hoteluri sunt permise doar pentru călătoriile necesare în scop profesional, călătoriile în scop turistic fiind interzise.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!