/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Moldovenii cu cetățenie română vor avea nevoie de viză pentru a munci în Regatul Unit

missing
29 decembrie 2020, ora 14:15

Moldovenii care dețin cetăţenie română, vor trebui să solicite viză de muncă pentru a putea lucra în Regatul Unit de la 1 ianuarie 2021, când se încheie perioada de tranziţie a retragerii acestei ţări din Uniunea Europeană.

Această modificare are loc în conformitate cu noul sistem de imigraţie bazat pe puncte (PBS – point-based immigration system) creat de autorităţile de la Londra, scrie Agerpres.ro.

Viza de muncă pentru cetăţenii UE care intenţionează să lucreze în Regatul Unit se acordă după atingerea unui nivel de 70 de puncte, care reprezintă un total obţinut din îndeplinirea unor criterii.

Primele 50 de puncte se obţin prin îndeplinirea următoarelor cerinţe (obligatorii): 20 de puncte – oferta de muncă din partea unui angajator (“sponsor”) cu sediul în Regatul Unit, autorizat de Ministerul de Interne britanic (Home Office), la nivelul de calificare corespunzător; 20 de puncte – nivelul şcolarizării – minim nivelul RQF3/nivelul A (în România, Bacalaureat); 10 puncte – nivelul de cunoaştere a limbii engleze – nivelul minim este intermediar B1 (aşa cum este definit în Cadrul Comun European de Referinţă pentru limbi străine).

Celelalte 20 de puncte se obţin prin îndeplinirea unor condiţii specifice: 20 puncte – salariul minim relevant – 25.600 lire sterline/an sau salariul corespunzător funcţiei, oricare dintre cele două este mai mare; locul de muncă este într-un domeniu deficitar pe piaţa muncii; deţine diplomă de doctorat într-un domeniu relevant pentru locul de muncă.

Articolul integral poate fi citit aici.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram