/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

Persoanele reținute acum o lună în dosarul fraudei bancare au fost plasate în arest la domiciliu

missing
29 decembrie 2020, ora 14:39

Cei șase învinuiți, reținuți acum o lună în dosarul fraudei bancare, au fost eliberați din arest și plasați în arest la domiciliu. Decizia de schimbare a măsurilor preventive de arest a fost adoptată de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana. 

La diferite etape, magistrații au respins demersurile procurorilor de aplicare sau prelungire cu încă 30 de zile a mandatelor de arest pe numele figuranților, admițând recursurile avocaților care au solicitat plasarea învinuiților în arest la domiciliu pentru o lună.

Potrivit Procuraturii Generale a Republicii Moldova, este vorba despre foștii conducătorii a celor trei bănci falimentate: Banca de Economii, Unibank și Banca Socială, dar și reprezentanți ai holdingului Șor, care recent au fost puși oficial sub învinuire pe două capete de acuzare.

Cei șase sunt învinuiți de escrocherie în proporții deosebit de mari și spălare de bani în interesul unei organizații criminale. Urmărirea penală continuă, iar Procuratura va informa suplimentar despre măsurile întreprinse și rezultatele obținute pe acest caz.

Citește și:

Persoanele reținute săptămâna trecută în dosarul fraudei bancare, puse sub învinuire. După pronunțarea încheierii, trei învinuiți au ajuns la spital 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram