Cei șase învinuiți, reținuți acum o lună în dosarul fraudei bancare, au fost eliberați din arest și plasați în arest la domiciliu. Decizia de schimbare a măsurilor preventive de arest a fost adoptată de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana. 

La diferite etape, magistrații au respins demersurile procurorilor de aplicare sau prelungire cu încă 30 de zile a mandatelor de arest pe numele figuranților, admițând recursurile avocaților care au solicitat plasarea învinuiților în arest la domiciliu pentru o lună.

Potrivit Procuraturii Generale a Republicii Moldova, este vorba despre foștii conducătorii a celor trei bănci falimentate: Banca de Economii, Unibank și Banca Socială, dar și reprezentanți ai holdingului Șor, care recent au fost puși oficial sub învinuire pe două capete de acuzare.

Cei șase sunt învinuiți de escrocherie în proporții deosebit de mari și spălare de bani în interesul unei organizații criminale. Urmărirea penală continuă, iar Procuratura va informa suplimentar despre măsurile întreprinse și rezultatele obținute pe acest caz.

Citește și:

Persoanele reținute săptămâna trecută în dosarul fraudei bancare, puse sub învinuire. După pronunțarea încheierii, trei învinuiți au ajuns la spital 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!