Consiliul Municipal Chișinău (CMC) a votat luni, 28 decembrie, un proiect de hotărâre prin care bugetul municipiului Chișinău va fi votat în două lecturi, transmite MOLDPRES.

Administrația municipiului Chișinău a pregătit Consiliului Municipal un proiect de decizie privind aprobarea bugetului pentru anul 2021, în două lecturi, printr-un singur vot.

Veronica Herța, consilieră în CMC, susține că bugetul trebuie aprobat prin votarea a două proiecte diferite: un proiect pentru prima lectură și altul pentru lectura a doua. După dezbateri îndelungate consilierii municipali au aprobat un proiect de decizie prin care vor fi pregătite două proiecte de decizii separate.

În același timp, mai mulți consilieri municipali au declarat în timpul dezbaterilor că proiectul bugetului municipal pentru anul 2021 nu le-a fost transmis, iar procesul de consultare publică a bugetului pentru anul viitor s-a încheiat.

Proiectul de buget pe anul 2021 prevede venituri în sumă de 4,66 miliarde de lei, inclusiv transferuri de la bugetul de stat 2,64 miliarde lei și cheltuieli în sumă de 5,95 miliarde de lei. Soldul bugetar (deficit) preconizat este de 1,28 miliarde de lei.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!