/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Proiectul bugetului municipiului Chișinău va fi votat în două lecturi

missing
29 decembrie 2020, ora 10:42

Consiliul Municipal Chișinău (CMC) a votat luni, 28 decembrie, un proiect de hotărâre prin care bugetul municipiului Chișinău va fi votat în două lecturi, transmite MOLDPRES.

Administrația municipiului Chișinău a pregătit Consiliului Municipal un proiect de decizie privind aprobarea bugetului pentru anul 2021, în două lecturi, printr-un singur vot.

Veronica Herța, consilieră în CMC, susține că bugetul trebuie aprobat prin votarea a două proiecte diferite: un proiect pentru prima lectură și altul pentru lectura a doua. După dezbateri îndelungate consilierii municipali au aprobat un proiect de decizie prin care vor fi pregătite două proiecte de decizii separate.

În același timp, mai mulți consilieri municipali au declarat în timpul dezbaterilor că proiectul bugetului municipal pentru anul 2021 nu le-a fost transmis, iar procesul de consultare publică a bugetului pentru anul viitor s-a încheiat.

Proiectul de buget pe anul 2021 prevede venituri în sumă de 4,66 miliarde de lei, inclusiv transferuri de la bugetul de stat 2,64 miliarde lei și cheltuieli în sumă de 5,95 miliarde de lei. Soldul bugetar (deficit) preconizat este de 1,28 miliarde de lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram