/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ După ploi, șoferii sunt nevoiți să meargă pe drumurile din Capitală ca prin labirint

29 decembrie 2020, ora 21:06

După ploile și lapovița de zilele trecute, șoferii spun că, pe unele drumuri din capitală, se circulă ca prin adevărate labirinturi, iar multe arată ca după război. Acestea sunt brăzdate în lung și în lat de cratere pline cu apă și noroi, iar șoferii trebuie să facă slalom, pentru a rămâne cu mașina întreagă. Asta nu-i salvează prea mult, însă, deoarece, din cauza drumurilor proaste, se văd nevoiți să viziteze des service-urile auto. Totuși, șoferii mai speră la faptul că autoritățile locale vor aloca suficienți bani, pentru a repara toate străzile din capitală, despre care le place să spună că este una… cu aspirații europene.

Astfel de străzi, pline de găuri, găsim, practic, în toate sectoarele Chișinăului. Iar în unele locuri este greu de imaginat că suntem în capitală și nu într-un sat uitat de pe la periferiile țării.

CĂTĂLIN GORIA, REPORTER TV8: Acest crater s-a format deja de ani buni, la intersecția străzilor Vasile Badiu cu strada Constructorilor. Gropile sunt atât de adânci, încât șoferilor le este frică să nu rămână fără roți ori fără vreo piesă de la mașină în apă.”

Este o problemă foarte mare, mai ales dimineața și seara, Doamne ferește ce se face aici. E un ambuteiaj nebun.

Șoferii de maxi-taxi, care au aici stația terminus, spun că această intersecție le stă ca un nod în gât. De câteva ori pe zi, deja de ani de zile, ei se văd nevoiți să treacă peste gropile pline cu apă și noroi, pentru a-și parca unitățile de transport în așteptarea pasagerilor.  

Mergem în alt sector al capitalei, dar găsim aceleași problemă. Spre exemplu, pe unele străzi din sectorul Ciocana drumurile arată ca după bombardament.

CĂTĂLIN GORIA, REPORTER TV8: Același tablou este și pe stradela Haltei, unde drumul este brăzdat în lung și în lat de cratere. Șoferii încearcă să le ocolească cum pot, însă totdeauna cad pradă găurilor.”

Avem magazin de mobilă și fabrica este aici. E foarte greu ca clienții să ajungă la noi și din cauza drumului și nu este transport public.”

“E foarte, foarte rău.”

“Încercăm să mergem încet ca să nu stricăm repede mașina. Ocolim o groapă și dăm în alta.”

Am încercat să obținem o reacție de la pretorii de sector și de la responsabilii de la Primăria municipiului Chișinău, însă nimeni nu ne-a răspuns la apeluri și mesaje pentru comentarii la această temă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram