/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Primarul de Sîngerei, internat în spital cu COVID-19, a îndemnat-o pe Maia Sandu să facă urgent schimbări în sistemul sanitar

missing
29 decembrie 2020, ora 21:20

Primarul orașului Sîngerei, infectat cu Covid-19, a venit cu un mesaj pentru Maia Sandu. Într-un live pe Facebook, chiar de pe patul de spital, acesta a îndemnat-o pe președintă să facă schimbări urgente în sistemul sanitar. Edilul spune că internarea și tratarea pacienților în spital se face într-un mod selectiv. Mai exact, funcționarul face referire la conducerea Serviciului de Ambulanță din Sîngerei care, inițial, a refuzat să-l transporte la Spitalul Republican Timofei Moșneaga din capitală. Asta deși a fost diagnosticat cu pneumonie bilaterală. O angajată din anticamera Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească Sîngerei ne-a spus să revenim mâine, pentru o reacție.

ARCADIE COVALIOV, PRIMAR ORSAȘUL SÎNGEREI:Acest ucigaș nevăzut este foarte periculos.”

Într-o declarație pe care a făcut-o, ieri, într-un live pe pagina sa de Facebook, primarul de Sîngerei, Arcadie Covaliov, spune că a fost testat pozitiv la coronavirus acum două săptămâni. Timp de opt zile, el s-a tratat acasă, așa cum i-au recomandat medicii locali, mai spune funcționarul.

ARCADIE COVALIOV, PRIMAR ORSAȘUL SÎNGEREI:Pe data de 18, radiografia a arătat că nu am nimic, la Sîngerei. Pe 24 decembrie, a arătat pneumonie bilaterală. La sfatul unor colegi de pe loc, mi-au zis să stau acasă și să continui tratamentul cu pastile, că nu-i bilaterală, dar pe dreapta doar.”

Totuși, primarul spune că, pe data de 24 decembrie, a transmis online rezultatul radiografiei unor specialiști din cadrul Spitalului Republican Timofei Moșneaga, care i-au spus să se interneze urgent în spital. Covaliov afirmă că, inițial, Serviciul de ambulanță din Sîngerei a refuzat să-l transporte la Chișinău și că abia în noaptea spre 25 decembrie a fost preluat.

ARCADIE COVALIOV, PRIMAR ORSAȘUL SÎNGEREI:Deoarece cu 2 ani în urmă am arătat ambulanțele celea ruginite – rușinea Republicii Moldova – mi s-a întors acum. Sunt la oxigen de sâmbătă, mă înăduș.”

În aceste condiții, edilul de la Sîngerei a ținut să vină cu o solicitare față de președinta Maia Sandu. El a îndemnat-o să efectueze cât mai urgent schimbări în sistemul de sănătate publică, pentru a salva viețile oamenilor.

ARCADIE COVALIOV, PRIMAR ORSAȘUL SÎNGEREI:De unde s-a mai luat asta? Ca o persoană să hotărască cine și unde să fie transferat? Eu nu sunt vedetă că am fost transferat aici. Am fost transferat după starea mea. Dar mai este alegerea oamenilor. Orice om are dreptul să se trateze în acest spital sau în orice alt spital.”

Nu am reușit să obținem o reacție de la conducerea stației de salvare din Sîngerei. O angajată din anticameră ne-a spus să revenim mâine pentru un comentariu, iar purtătoarea de cuvânt a Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, Vladislava Ceban, a precizat pentru TV8 că instituția va reveni ulterior cu o reacție.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram