Primarul orașului Sîngerei, infectat cu Covid-19, a venit cu un mesaj pentru Maia Sandu. Într-un live pe Facebook, chiar de pe patul de spital, acesta a îndemnat-o pe președintă să facă schimbări urgente în sistemul sanitar. Edilul spune că internarea și tratarea pacienților în spital se face într-un mod selectiv. Mai exact, funcționarul face referire la conducerea Serviciului de Ambulanță din Sîngerei care, inițial, a refuzat să-l transporte la Spitalul Republican Timofei Moșneaga din capitală. Asta deși a fost diagnosticat cu pneumonie bilaterală. O angajată din anticamera Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească Sîngerei ne-a spus să revenim mâine, pentru o reacție.

ARCADIE COVALIOV, PRIMAR ORSAȘUL SÎNGEREI:Acest ucigaș nevăzut este foarte periculos.”

Într-o declarație pe care a făcut-o, ieri, într-un live pe pagina sa de Facebook, primarul de Sîngerei, Arcadie Covaliov, spune că a fost testat pozitiv la coronavirus acum două săptămâni. Timp de opt zile, el s-a tratat acasă, așa cum i-au recomandat medicii locali, mai spune funcționarul.

ARCADIE COVALIOV, PRIMAR ORSAȘUL SÎNGEREI:Pe data de 18, radiografia a arătat că nu am nimic, la Sîngerei. Pe 24 decembrie, a arătat pneumonie bilaterală. La sfatul unor colegi de pe loc, mi-au zis să stau acasă și să continui tratamentul cu pastile, că nu-i bilaterală, dar pe dreapta doar.”

Totuși, primarul spune că, pe data de 24 decembrie, a transmis online rezultatul radiografiei unor specialiști din cadrul Spitalului Republican Timofei Moșneaga, care i-au spus să se interneze urgent în spital. Covaliov afirmă că, inițial, Serviciul de ambulanță din Sîngerei a refuzat să-l transporte la Chișinău și că abia în noaptea spre 25 decembrie a fost preluat.

ARCADIE COVALIOV, PRIMAR ORSAȘUL SÎNGEREI:Deoarece cu 2 ani în urmă am arătat ambulanțele celea ruginite – rușinea Republicii Moldova – mi s-a întors acum. Sunt la oxigen de sâmbătă, mă înăduș.”

În aceste condiții, edilul de la Sîngerei a ținut să vină cu o solicitare față de președinta Maia Sandu. El a îndemnat-o să efectueze cât mai urgent schimbări în sistemul de sănătate publică, pentru a salva viețile oamenilor.

ARCADIE COVALIOV, PRIMAR ORSAȘUL SÎNGEREI:De unde s-a mai luat asta? Ca o persoană să hotărască cine și unde să fie transferat? Eu nu sunt vedetă că am fost transferat aici. Am fost transferat după starea mea. Dar mai este alegerea oamenilor. Orice om are dreptul să se trateze în acest spital sau în orice alt spital.”

Nu am reușit să obținem o reacție de la conducerea stației de salvare din Sîngerei. O angajată din anticameră ne-a spus să revenim mâine pentru un comentariu, iar purtătoarea de cuvânt a Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, Vladislava Ceban, a precizat pentru TV8 că instituția va reveni ulterior cu o reacție.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!