În luna decembrie, pe piața muncii din Republica Moldova, sunt 5.933 de locuri de muncă vacante. Asta indică datele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOF). Locurile vacante pot fi accesate atât de femei, cât și de bărbați. 

Potrivit ANOF, cele mai multe locuri vacante sunt în Capitală, peste 2.000. La polul opus se află raioanele Ștefan Vodă cu doar 22 locuri de muncă vacante, Dondușeni – 16 și Drochia – 10.

Pentru persoanele cu nivel de instruire superior şi mediu de specialitate sunt disponibile 1.429 joburi, constituind circa 24% din numărul total de locuri vacante.

Cel mai mare dificit de lucrători este în sistemul medical, unde este necesar de aproape 400 de specialiști în domeniu. De asemenea, printre cei mai căutați specialiști sunt și cei din structurile de forță cu 304 locuri vacante și cei din domeniul învățământului – 136 de posturi vacante.

Pentru persoanele cu nivel de instruire secundar profesional și pentru muncitorii necalificați, Agenţia oferă 4.504 locuri de muncă, ce constituie 76% din numărul total de locuri de muncă vacante.

Cele mai solicitate meserii sunt cele în industria textilă și confecții – 1794 și lucrători în domeniul transportului și telecomunicațiilor – 507.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!