Instanța a condamnat-o pe Carina Țurcan, fost membru al consiliului de administrație al corporației de stat Inter RAO, la 15 ani de închisoare pentru spionaj, scrie presa rusă.

Ea a fost găsită vinovată de transferul de informații clasificate despre furnizarea de energie electrică de către Rusia către Ucraina către serviciile speciale din Moldova. Dezvoltarea operațională în legătură cu Carina a fost efectuată timp de cel puțin trei ani, după care a fost arestată în 2018.

Ea a pledat nevinovată și susține că nu a avut acces la documente clasificate. Avocatul Carinei, Ivan Pavlov a avut o intervenție în direct la televiziunea „Dojdi”. El a spus ce acțiuni va lua apărarea în viitor. Avocatul a declarat că „probele au fost fabricate”.

Intervenția live o puteți vedea aici.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!