Klaus Iohannis a transmis, pe Twitter, că România este pregătită să acorde ajutorul necesar Croației, după cutremurul care a lăsat în urmă mai multe clădiri prăbușite și zeci de persoane rănite, inclusiv pierderea a cel puțin unei vieți omenești, scrie digi24.ro.

“România este solidară Croației, ca urmare a cutremurelor care au lovit puternic țara. Gândurile noastre sunt la poporul croat și le dorim o recuperare rapidă celor afectați. I-am transmis lui Andrey Plenkovic că suntem pregătiți să oferim sprijinul necesar”, arată mesajul președintelui Iohannis.

Echipele DSU, pregătite să intervină

Echipele de căutare-salvare ale DSU sunt pregătite să intervină în Croația dacă li se va cere, potrivit Mediafax.

„În data de 29 decembrie 2020, în urma luării la cunoștință a nefericitului eveniment produs în Croația, țara afectată astăzi de un cutremur cu magnitudinea de 6,4 grade pe scara Richter, autoritățile române și-au arătat disponibilitatea de a interveni și a acorda sprijin autorităților croate”, transmite DSU.

Ajutorul oferit Croației se va acorda în baza solicitării de asistență internațională formulată de guvernul croat prin Mecanismul European de Protecție Civilă.

„Dat fiind faptul că situația se află sub permanentă monitorizare a autorităților române, cu informarea prealabilă a premierului României, domnul Florin Cîțu și a ministrului afacerilor interne, domnul Lucian Bode, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a solicitat deja Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, ca echipele de Căutare-Salvare RO-USAR să fie pregătite pentru a interveni și totodată, să sprijine autoritățile croate în funcție de nevoile solicitate de aceștia, în baza solicitării de asistență internațională”, adaugă DSU.

Un cutremur puternic a avut loc marți, în Croaţia, la 46 de kilometri de capitala Zagreb. Seismul a înregistrat o magnitudine de aproape 6,6 și vine pe fondul panicii produse de un alt seism, produs cu o zi în urmă cu magnitudine de 5,2.

Mişcarea pământului a fost resimţită puternic în toată Croaţia, dar și în Italia.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!