Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) nu a discutat și nici nu va discuta cu Partidul „Șor” despre înaintarea unui candidat comun la funcția de premier. Declarația a fost făcută de către președintele fracțiunii parlamentare PSRM, Corneliu Furculiță, la postul de televiziune NTV Moldova.

”Noi nu am discutat astfel de scenariu cu Partidul „Șor” și, probabil, nici nu vom discuta, fiindcă, repet, noi pledăm pentru alegeri anticipate”, a declarat deputatul.

Socialistul susține că evoluția politică de mai departe în Moldova depinde acum de acțiunile și deciziile pe care le va lua președintele Maia Sandu.

”Dacă dumneaei consideră că trebuie să rămână un Guvern interimar, rămâne Guvernul interimar care-și exercită obligațiunile pe care le poate face. Bugetul a fost aprobat. Anume din această cauză noi am tins ca toate documentele necesare pentru activitatea Guvernului să fie adoptate în Parlament până la plecarea Guvernului, cu toate că am fost criticați”, a menționat Furculiță.

Liderul fracțiunii PSRM susține că dacă totuși se va decide numirea unui Guvern de tranziție, atunci acesta trebuie să fie cu programul său de activitate pentru cel puțin un an.

”Dacă se discută despre posibilitatea unui Guvern, el trebuie să fie unul asumat care va veni și va implementa un program, nu înspre alegeri anticipate, dar un anumit program cel puțin măcar pentru un an, cum am făcut noi în cazul Guvernului Chicu, fiindcă Guvernul are foarte multe sarcini. În cazul în care forțele politice nu pot ajunge la un consens larg asupra unui Guvern, alegerile anticipate sunt inevitabile”, a declarat socialistul.

Luni, 28 decembrie, președinta R. Moldova a chemat la discuții toate fracțiunile și grupurile parlamentare, PSRM, PAS, Platforma DA, PDM, PP ȘOR, Pro Moldova, Pentru Moldova. Fracțiunile și-au reiterat poziția față de organizarea alegerilor parlamentare anticipate.

După întrevederea cu Maia Sandu, Platforma „Pentru Moldova” a declarat că este gata să înainteze un candidat pentru funcția de premier interimar.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!