Peste 500 de salvatori și pompieri vor asigura securitatea antiincendiară în zilele de sărbătoare. În noaptea de Revelion, angajații IGSU vor fi la datorie pentru a preveni situațiile de risc și a interveni în caz de incendii și alte situații excepționale.

„Pentru asigurarea securității în subdiviziunile IGSU vor activa ofițeri și subofițeri în regim de 24 de ore, care vor avea misiunea de a interveni la apelurile cetățenilor în caz de riscuri. Pentru a preîntâmpina situațiile excepționale în noaptea de revelion, pompierii îndemnă oamenii să respecte regulile antiincendiare”, spune purtătoarea de cuvânt a IGSU, Liliana Pușcașu.

Oamenii sunt îndemnați să nu lanseze focuri de artificii și materiale pirotehnice, în special în preajma spațiilor de locuit și a celor forestiere.

„Mai mult, salvatorii atenționează populația să fie atentă la utilizarea focului deschis și la exploatarea surselor de încălzire. Pentru evitarea riscurilor cu implicarea minorilor, oamenii sunt îndemnați să-i supravegheze și să nu le permită jocul în spații nesigure, în preajma șantierelor sau locuirilor necunoscute”, mai spune Liliana Pușcașu.

În caz de situații excepționale cu risc pentru viață oamenii pot solicita ajutor, apelând Serviciul 112.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!