Igor Dodon a fost reales, miercuri, 30 decembrie, în funcția de președinte al  Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM). Decizia a fost luată de către membrii PSRM la cel de al XVI-lea Congres al partidului.

Fostul președinte al R. Moldova, Igor Dodon și-a restabilit calitatea de membru al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova și a fost reales în fruntea formațiunii politice.

Mulțumesc colegilor. Partidul este cu cel mai mare număr de deputați. Următoarele decizii fără PSRM nu sunt posibile. Pledăm pentru alegeri parlamentare anticipate.”, a declarat Dodon.

Dodon a declarat că, în următorii patru ani, PSRM va trebui să aleagă între două scenarii: sau trece în opoziție dură până la următoarele alegeri prezidențiale din 2024 și nu face coaliție cu nimeni, sau, după alegerile parlamentare anticipate, își găsește un partener de coaliție și devine parte a puterii.

Potrivit lui Dodon, în pofida tuturor greutăților, PSRM a reușit să creeze o echipă puternică, unde deciziile se iau în urma discuțiilor și prezentării opiniilor membrilor de partid. Astăzi, PSRM are 37 de deputați, peste 20 de președinți de raioane, mai mult de 200 de primari, inclusiv primarul general al municipiului Chișinău.

Anterior, Igor Dodon a sugerat că ar putea reveni la conducerea PSRM.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!