/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Igor Dodon a fost reales în funcția de președinte al PSRM: „Următoarele decizii fără PSRM nu sunt posibile”

30 decembrie 2020, ora 15:01

Igor Dodon a fost reales, miercuri, 30 decembrie, în funcția de președinte al  Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM). Decizia a fost luată de către membrii PSRM la cel de al XVI-lea Congres al partidului.

Fostul președinte al R. Moldova, Igor Dodon și-a restabilit calitatea de membru al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova și a fost reales în fruntea formațiunii politice.

Mulțumesc colegilor. Partidul este cu cel mai mare număr de deputați. Următoarele decizii fără PSRM nu sunt posibile. Pledăm pentru alegeri parlamentare anticipate.”, a declarat Dodon.

Dodon a declarat că, în următorii patru ani, PSRM va trebui să aleagă între două scenarii: sau trece în opoziție dură până la următoarele alegeri prezidențiale din 2024 și nu face coaliție cu nimeni, sau, după alegerile parlamentare anticipate, își găsește un partener de coaliție și devine parte a puterii.

Potrivit lui Dodon, în pofida tuturor greutăților, PSRM a reușit să creeze o echipă puternică, unde deciziile se iau în urma discuțiilor și prezentării opiniilor membrilor de partid. Astăzi, PSRM are 37 de deputați, peste 20 de președinți de raioane, mai mult de 200 de primari, inclusiv primarul general al municipiului Chișinău.

Anterior, Igor Dodon a sugerat că ar putea reveni la conducerea PSRM.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram