/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Lupte grele, pericol atomic și noi reguli de mobilizare! Oficial: 3 mari amenințări pentru Moldova

/DOC/ Alertele de călătorie, actualizate din nou. Măsurile restrictive care trebuie respectate de moldoveni 

missing
31 decembrie 2020, ora 15:26

Alertele de călătorie au fost actualizate din nou de Ministerul de Externe. Potrivit noilor actualizări, o mare parte din state mențin restricțiile impuse pentru prevenirea răspândirii noului virus COVID-19. 

Moldovenii care planifică o călătorie în România trebuie să țină cont că începând cu 14 decembrie 2020, se prelungește cu 30 de zile starea de alertă pe întreg teritoriul României. Mai mult, este menținută interdicția de intrarea pe teritoriul României, prin punctele de trecere a frontierei de stat, a cetățenilor străini şi apatrizilor, cu o serie de excepții.

În prezent, potrivit evaluării autorităților ucrainene, Republica Moldova se află pe lista statelor cu risc epidemiologic crescut – categoria roșie. Persoanele care sosesc dintr-un stat aflat în categoria roșie sau care, în ultimele 14 zile, au fost într-o țară din categoria roșie și intenționează să călătorească în Ucraina vor prezenta la punctul de trecere a rezultatului negativ al testării COVID-19 (prin metoda PCR), efectuat nu mai târziu de 48 ore înainte de trecerea frontierei de stat și emis în limba rusă sau engleză. În lipsa testării menționate aceste persoane vor intra în carantină în locuri determinate timp de 14 zile.

Potrivit documentului, începând cu 22 decembrie 00:00, este permisă intrarea în Franța sau tranzitarea teritoriului Franței pentru următoarele categorii de persoane: cetățeni francezi sau ai spațiului european și cetățenii britanici sau ai țărilor terțe care fie au reședința în Franța, în Uniunea Europeană sau în spațiul european, fie trebuie să efectueze deplasări indispensabile. Pentru deplasarea acestor categorii de persoane este obligatorie prezentarea unui test Covid- 19 negativ valabil 72 de ore (se acceptă testul PCR sau antigenic VUI-2020-12-
01).

Mai multe detalii despre alertele de călătorie găsiți în documentul de mai jos: 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram