Urmărirea penală în privința învinuitului cu dublă cetățenie, anunțat în căutare pentru șantaj și extrădat de autoritățile ucrainene, Gheorghii Orlov, cunoscut și sub numele Nazaruc, a fost finalizată. Cauza a fost expediată în judecată pentru examinare în fond. 

„Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a terminat urmărirea penală în privința învinuitului cu dublă cetățenie, anunțat în căutare pentru șantaj și extrădat recent Chișinăului de autoritățile ucrainene. Numitul este învinuit de organizarea și comiterea infracțiunii de șantaj comis în proporții deosebit de mari și continuă să se afle în stare de arest. Potrivit legii penale, asemenea infracțiuni sunt pedepsite cu închisoare de la 13 la 15 ani. Menționăm că pe o parte din acest dosar investigațiile continuă, în vederea identificării și acumulării probelor în privința tuturor persoanelor implicate în comiterea acestei infracțiuni”, precizează reprezentanții Procuraturii Generale într-un comunicat.

Procuratura amintește că deși învinuitul era anunțat în căutare internațională, la data de 13 noiembrie 2020 acesta a intrat pe teritoriul Republicii Moldova prin Aeroportul internațional Chișinău, însă nu a fost reținut. În acest sens, procurorii PCCOCS au efectuat investigațiile necesare și au stabilit că faptul s-a datorat atât aspectelor procedurale, cât și omisiunilor de natură tehnică.

Bărbatul a fost anunțat în căutare, în anul 2017, de către Inspectoratul de Poliție Buiucani din Chișinău al Inspectoratului General al Poliției (IGP) al MAI, cu aplicarea în privința acestuia a măsurii preventive – arestul. „Solicitarea a fost procesată de către Direcția cooperare polițienească internațională (BNC Interpol Chișinău). Aceasta, la rândul ei a prezentat solicitarea către Interpol, însă doar pentru identificare și localizare, fără aplicarea arestului în privința cetățeanului anunțat în căutare, contrar ordonanței polițienești”, menționează reprezentanții Procuraturii.

Gheorghii Orlov, cunoscut și sub numele Nazaruc, a fost extrădat pe 14 decembrie din regiunea Odessa în Republica Moldova.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!