„Ministerele rămân funcționale”. Declarația a fost făcută de către Ion Chicu, în cadrul unei conferință de presă, unde au fost prezentate rapoartele de activitate la final de mandat. Totodată, Chicu a precizat că până președinta Republicii Moldova va numi un premier interimar, această funcție va fi îndeplinită de către viceprim-ministră pentru Reintegrare Olga Cebotari.

„Avem prevederi clare legale cine ca asigura interimatul funcției de prim-ministru. Este clar că doamna președinte urmează să emită un decret în acest sens, în cinci zile, așa prevede legea. Poate să-l emită și mâine. Atât timp cât nu este emis acel decret, interimatul funcției va fi asigurat, așa cum prevede lege, de viceprim-ministrul care rămâne, doamna Olga Cebotari. În momentul în care va apărea decretul președintelui, atunci va fi asigurat interimatul de acea persoană numită”, a declarat Ion Chicu.

Totodată, ministru al Finanțelor, Sergiu Pușcuța, ministru al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, și ministru al Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatîi, au anunțat cine va asigura interimatele ministerelor respective.

Sergiu Pușcuța a anunțat că la Ministerul Finanțelor, interimatul va fi exercitat de către Tatiana Ivanicichina – secretar de stat.

Interimatul la Ministerul Economiei urmează să fie asigurat de Mihail Lupașco, secretar de stat, iar la ministerul Sănătății de către secretarul de stat Tatiana Zatîc.

„Ministerele rămân funcționale și rog politicienii să nu-și facă iluzii”, a punctat Ion Chicu.

Precizăm că zilele trecute, Ion Chicu a anunțat despre demisia Guvernului, iar cu o zi înainte mai mulți secretari de stat au fost demiși.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!