/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Lupte grele, pericol atomic și noi reguli de mobilizare! Oficial: 3 mari amenințări pentru Moldova

Motivul pentru care Ungaria nu va folosi vaccinul anti-COVID „Sputnik V”

missing
31 decembrie 2020, ora 23:45

Ungaria va cumpăra vaccinuri anti-COVID-19 fie prin intermediul mecanismului Uniunii Europene, fie direct din China, întrucât Rusia nu deţine suficiente capacităţi de producţie a vaccinului, a declarat joi şeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban, transmite Reuters și Agerpres.

Ungaria a participat la eforturile de testare ale Rusiei şi a primit mici cantităţi din vaccinul rusesc Sputnik-V, ceea ce a stârnit în rândul colegilor ei europeni îngrijorarea că ar putea ocoli mecanismul de aprobare al Uniunii Europene, notează Reuters.

“Rusia are o capacitate de producţie inadecvată”, a spus Gergely Gulyas pe canalul de televiziune ATV.

El a adăugat că Ungaria s-a bucurat să ia parte la testele din Rusia, dar că achiziţia de vaccinuri la scară largă va avea loc “în cadrul procedurii UE sau din China”.

Aceste remarci sunt primul semnal clar că vaccinurile ruseşti nu vor fi folosite pentru vaccinarea în masă din Ungaria, menţionează Reuters, amintind şi că Viktor Orban a fost criticat de-a lungul mandatului său în fruntea executivului pentru construirea de relaţii cu liderul rus Vladimir Putin, inclusiv prin proiecte comune de anvergură, cum este cel al unei noi centrale nucleare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram