Preşedintele rus Vladimir Putin şi-a îndemnat concetăţenii, în mesajul de Anul Nou, la „încredere în sine” şi „coeziune”, în contextul pandemiei cu noul coronavirus, declarându-se la rândul său „convins” că ruşii vor reuşi să treacă peste toate, relatează joi AFP și Agerpres.ro.

„Astăzi, este foarte important să credem în noi, să nu cedăm în faţa greutăţilor, să ne menţinem coeziunea. Aceasta este baza succeselor noastre viitoare”, a spus Putin, în alocuţiunea difuzată prima dată la miezul nopţii în peninsula Kamceatka din Extremul orient rus, unde Anul nou a venit mai devreme decât la Moscova.

„Din păcate, epidemia nu a fost încă oprită complet. Lupta continuă fără răgaz. Medicii, infirmierele şi ambulanţierii îşi continuă curajoşi munca”, a menţionat în mesaj liderul de la Kremlin.

Acesta şi-a exprimat „convingerea” că ruşii vor „trece peste toate”, se vor întoarce la o „viaţă normală” şi vor continua să rezolve „problemele” noului deceniu.

Pe lângă coronavirus, anul 2020 a fost marcat, în Rusia, de adoptarea unor amendamente constituţionale care, între altele, i-au dat dreptul lui Putin să candideze pentru încă două mandate, ceea ce ar însemna că poate preşedinte până în 2036.

Anul care începe va fi la rândul său un an electoral important, în septembrie fiind prevăzute alegeri legislative

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!