/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Și Canada va cere călătorilor un test COVID-19 negativ

31 decembrie 2020, ora 07:34

Mai mulţi miniştri canadieni au anunţat miercuri, în cadrul unui briefing de presă, că persoanelor care sosesc pe teritoriul Canadei li se va cere să prezinte un test COVID-19 negativ, care să fie făcut în ultimele trei zile înainte de sosire, informează AFP.

Guvernul va cere rapid o „măsură suplimentară care va impune tuturor pasagerilor care sosesc în Canada să aibă un test de depistare a COVID-19 care să fie negativ”, a declarat ministrul afacerilor interguvernamentale Dominique LeBlanc, scrie Agerpres.

Se aşteaptă ca această măsură să intre în vigoare “în următoarele zile”, a adăugat oficialul canadian.

Noua măsură va fi introdusă după ce săptămâna trecută au fost depistate mai multe cazuri de contaminare cu noua variantă a virusului care circulă în Regatul Unit.

Canada a suspendat până pe 6 ianuarie toate zborurile provenind din Marea Britanie.

Călătorii care sosesc în Canada, indiferent dacă sunt sau nu canadieni, sunt supuşi unei carantine obligatorii de 14 zile. Dacă nu respectă această măsură, aceştia riscă să se confrunte cu o pedeapsă cu închisoarea de până la şase luni şi/sau o amendă ce poate ajunge la 750.000 de dolari canadieni ( 478.000 euro).

Vizitele autorităţilor canadiene la domiciliul călătorilor aflaţi în carantină vor fi, de asemenea, “mai numeroase în următoarele săptămâni” pentru a asigura respectarea aplicării acestei măsuri.

Chiar dacă “majoritatea canadienilor” a respectat recomandările autorităţilor,”unii călătoresc în continuare din motive neesenţiale”, a spus dr. Howard Njoo, director adjunct al sănătăţii publice federale.”Este foarte îngrijorător”, a apreciat el.

Marţi, premierul statului Ontario, Doug Ford, s-a declarat “extrem de dezamăgit” de ministrul său de finanţe, Rod Phillips, care a plecat într-o călătorie în Caraibi şi l-a îndemnat să se întoarcă acasă “imediat”.

Mai multe provincii, inclusiv Ontario şi Quebec, au impus carantină în multe zone în perioada sărbătorilor şi se confruntă cu un număr record de cazuri zilnice de infectări în această săptămână.

Frontierele internaţionale ale Canadei sunt închise din luna martie, cu excepţia străinilor a căror prezenţă este considerată esenţială.

“Doar aproximativ 2% din toate cazurile raportate de COVID-19 din Canada provin din călătorii în afara ţării”, a precizat LeBlanc.

Canada a înregistrat miercuri un total de 571.070 de cazuri de de contaminare cu noul coronavirus şi un bilanţ de 15.440 de decese provocate de COVID-19.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram