/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Premierul Ion Chicu și miniștrii Sergiu Pușcuța, Viorica Dumbrăveanu și Anatol Usatîi și-au prezentat rapoartele de activitate

31 decembrie 2020, ora 12:32

Prim-ministrul Republicii Moldova, Ion Chicu, Ministru al Finanțelor, Sergiu Pușcuța, Ministru al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, și Ministru al Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatîi, au susținut o conferință de presă.

Miniștrii și-au prezentat raportul în ultima zi de muncă. În cadrul conferinței, Ministrul Economiei, Anatol Usatîi a menționat că efectele economice ale crizei pandemice s-au resimțit și asupra activităților din cadrul Zonelor Economice Libere (ZEL) și Parcurilor Industriale, însă eforturile de gestionare a situației au determinat o menținere stabilă a indicatorilor economici.

Potrivit ministrului Economiei și Infrastructurii, în perioada ianuarie-septembrie 2020, PIB-ul s-a diminuat cu 8,2% comparativ cu perioada similară a anului precedent. PIB-ul a fost influențat de impactul crizei pandemice asupra sectoarelor economiei naționale, printre care cele mai afectate au fost comerțul interior, HoReCa, industria prelucrătoare, transportul și depozitarea, construcțiile, serviciile.

Viorica Dumbrăveanu a menționat că acțiunile Ministerului, Sănătății, Muncii și Protecției Sociale au fost concentrate pe îmbunătățirea accesului populației la serviciile medicale, sporirea măsurilor de protecție socială a persoanelor aflate în dificultate și a persoanelor vârstnice și/sau cu dizabilități, majorarea indemnizațiilor, pensiilor și a salariilor pentru lucrătorii medicali încadrați în sistemul asigurărilor obligatorii de asistență medicală, adăugând că o provocare aparte a reprezentat-o criza cauzată de pandemia COVID-19: „Ministerul a gestionat și coordonat acțiunile de răspuns la nivel național, fiind întreprinse măsuri de fortificare a capacităților sistemului medical, precum și măsuri de susținere a populației”.

Un raport de activitatea a fost prezentat și de către ministrul Finanțelor, Sergiu Pușcuța.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram