Începând de luni, 4 ianuarie 2021, Secția Consulară a Ambasadei României la Chișinău își modifică programul de lucru cu publicul pentru a veni în sprijinul solicitanților de servicii consulare și a putea prelua mai multe cereri și solicitări.

Sunt procesate următoarele servicii consulare: stare civilă (înregistrare primară a nașterii, înscriere naștere și căsătorie în registrele de stare civilă românești), documente de călătorie (pașaport electronic), cetățenie (depunere jurământ de credință), vize și acte notariale.

PROGRAMUL DE LUCRU CU PUBLICUL:

ACTE NOTARIALE, ACTE DE STARE CIVILĂ, PAȘAPOARTE, VIZE,  SESIUNI JURĂMÂNT DE CREDINȚĂ:

LUNI-VINERI: 08:00 – 13:00. 14:00 – 16:00

ELIBERARE DOCUMENTE STARE CIVILĂ, VIZE:

LUNI-VINERI: 08:00 – 13:00

ELIBERARE PAȘAPOARTE:

LUNI-VINERI: 14:00 – 16:00

Accesul în incinta Secției consulare a Ambasadei României la Chișinău este permis numai în următoarele condiții:

Purtarea obligatorie a măștii de protecție!

Lipsa simptomelor asociate COVID-19 (temperatură ridicată, tuse, rinoree, respirație dificilă)!

Menținerea distanței fizice (mai mare de 1,5 m)!

Prezentarea email-ului cu data programării!

În sala de așteptare nu va fi admisă prezența a mai mult de 8 persoane, în același timp. Facem apel la responsabilitatea dvs. și vă îndemnăm să nu vă prezentați la Secția Consulară însoți de minori, tocmai pentru protejarea acestora. Nu se permite accesul aparținătorilor/rudelor/prietenilor!

Subliniem că măsurile de protecție de mai sus sunt necesare atât pentru protejarea dumneavoastră, cât și a personalului consular și sunt conforme cu normele și recomandările autorităților române și ale Republicii Moldova în contextul pandemiei de COVID-19.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!