/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

Un moldovean, cercetat, după ce a încercat să treacă ilegal frontiera cu Ucraina. Ce le-a spus polițiștilor

missing
01 ianuarie 2021, ora 13:41

În ajunul Anului Nou, polițiștii de frontieră din Copceac au dejucat planurile unui moldovean care intenționa să treacă clandestin frontiera moldo-ucraineană. Bărbatul și-a justificat acțiunile prin faptul că avea interdicție de intrare pe teritoriul Ucrainei.

Astfel, pe direcția localităților Copceac – Cairaclia, angajații Sectorului Poliției de Frontieră Copceac au observat o persoană de gen masculin, care se deplasa pe jos pe traseul național și care la un moment și-a schimbat direcția de deplasare.

O perioadă de timp acțiunile bărbatului au fost monitorizate și la doar câțiva metri de la linia frontierei cu Ucraina, polițiștii de frontieră au reținut necunoscutul, care era bine determinat  să ajungă pe teritoriul țării vecine.

În baza cercetărilor preliminare, s-a stabilit că persoana era un cetățean moldovean, în vârstă de 38 de ani, originar din orașul Slobozia. Acesta avea asupra sa buletinul de identitate, dar și pașaportul.

Audiat, bărbatul a comunicat că are interdicție de a intra pe teritoriul Ucrainei întrucât a încălcat termenul de ședere. Motivul pentru care dorea să traverseze ilegal frontiera de stat era serviciul în orașul Odessa. Ca urmare, conaționalul a decis să pătrundă pe teritoriul statului vecin într-un mod ce nu se încadrează în normele legale de traversare a frontierei de stat.

Cazul este cercetat în continuare de către ofițerii de urmărire penală ai Direcției regionale SUD.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram