În ajunul Anului Nou, polițiștii de frontieră din Copceac au dejucat planurile unui moldovean care intenționa să treacă clandestin frontiera moldo-ucraineană. Bărbatul și-a justificat acțiunile prin faptul că avea interdicție de intrare pe teritoriul Ucrainei.

Astfel, pe direcția localităților Copceac – Cairaclia, angajații Sectorului Poliției de Frontieră Copceac au observat o persoană de gen masculin, care se deplasa pe jos pe traseul național și care la un moment și-a schimbat direcția de deplasare.

O perioadă de timp acțiunile bărbatului au fost monitorizate și la doar câțiva metri de la linia frontierei cu Ucraina, polițiștii de frontieră au reținut necunoscutul, care era bine determinat  să ajungă pe teritoriul țării vecine.

În baza cercetărilor preliminare, s-a stabilit că persoana era un cetățean moldovean, în vârstă de 38 de ani, originar din orașul Slobozia. Acesta avea asupra sa buletinul de identitate, dar și pașaportul.

Audiat, bărbatul a comunicat că are interdicție de a intra pe teritoriul Ucrainei întrucât a încălcat termenul de ședere. Motivul pentru care dorea să traverseze ilegal frontiera de stat era serviciul în orașul Odessa. Ca urmare, conaționalul a decis să pătrundă pe teritoriul statului vecin într-un mod ce nu se încadrează în normele legale de traversare a frontierei de stat.

Cazul este cercetat în continuare de către ofițerii de urmărire penală ai Direcției regionale SUD.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!