Cu o zi înainte de expirarea mandatului, pe 23 decembrie, Igor Dodon a conferit distincții de stat foștilor secretari de stat la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS). Despre asta a scris pe Facebook consiliera președintei R. Moldova în domeniul Sănătății, Ala Nemerenco.

Potrivit lui Nemerenco, ordinul Gloriei Muncii i-a fost conferit Secretarului de Stat Alexandru Holostenco, medalia „Nicolae Testemițeanu” a fost conferită secretarilor de stat Constantin Rîmiș și Marina Golovaci, „pentru muncă prodigioasă și contribuție în gestionarea pandemiei”.

Decretul a fost semnat de Igor Dodon pe 23 decembrie, însă a fost publicat în Monitorul Oficial din 31 decembrie.

Mesajul postat de Ala Nemerenco:
Demisia Secretarilor de Stat in corpore cu scop vădit de a bloca în jocurile politice șahmatiste sistemul de sănătate (pe timp de pandemie!) a fost răsplătită din plin pe ultima sută de metri de care Dodon – la 23 decembrie 2020, cu 5 minute înainte de plecarea trenului său din gară, a fost semnat Decretul #351 de conferire a ordinului Gloriei Muncii Secretarului de Stat Alexandru Holostenco și medaliei “Nicolae Testemițanu” – Secretarilor de Stat Constantin Rîmiș și Marina Golovaci. Pentru muncă prodigioasă și contribuție. În gestionarea pandemiei Slugărnicia are și ea un preț. Cam mic prețul, dar preț. Jertfa celor 85 colegi, lista cărora am publicat-o ieri (sunt sigură ca sunt mai mulți) a încăput doar în notele de subsol ale comunicatelor seci de presă a ministerului. Atât. Nici nu te mai miri până unde poate cădea demnitatea unora.

P.S. La început această guvernare ne șoca prin declarații că oamenii mor și nu ai ce face, și o să moară și mai mulți. Pe parcurs, ei au perseverat – pentru că oamenii mor ei își dau unul altuia ordine și medalii. Nu știu dacă absurditatea poate avea apogeu, dar vedem că în Moldova are.”

Pe 22 decembrie, toți secretarii de stat de la Ministerul Sănătății au plecat din funcție. Guvernul a aprobat în ședința cererile de demisie ale acestora.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!