/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Lupte grele, pericol atomic și noi reguli de mobilizare! Oficial: 3 mari amenințări pentru Moldova

Peste 250 de persoane, reţinute în Turcia pentru că ar avea legături cu organizaţii teroriste

missing
02 ianuarie 2021, ora 14:32

Autorităţile turce au reţinut 267 de suspecţi, dintre care 161 cetăţeni străini, pentru presupusele lor legături cu organizaţii teroriste, informează, sâmbătă, agenţia de ştiri Anadolu, conform dpa.

Poliţia crede că extremişti religioşi au complotat pentru a comite atacuri de Anul Nou, relatează Anadolu, fără a furniza informaţii suplimentare, transmite Agerpres.

Suspecţii au fost reţinuţi în timpul unor raiduri în 33 de oraşe şi provincii între 20 şi 31 decembrie, a menţionat Anadolu, citând un comunicat al Ministerului de Interne.

Naţionalităţile cetăţenilor străini reţinuţi nu au fost făcute publice.

De asemenea, autoritatea de imigraţie a Turciei reţine 69 de cetăţeni străini din cauza “legăturilor lor cu zone de conflict”, mai precizează sursa citată.

Poliţia a confiscat pistoale, materiale explozive şi documente digitale legate de grupurile teroriste în raidurile în care au fost reţinute cele 69 de persoane. Niciun grup terorist nu a fost menţionat.

Turcia vizează frecvent indivizi cu legături cu gruparea Stat Islamic, în special după ce organizaţia extremistă a ucis 39 de persoane într-un atac dintr-un club din Istanbul în primele ore ale zilei de 1 ianuarie 2017.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram