/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Turcia a inventat un test care detectează Covid-19 în 10 secunde

missing
02 ianuarie 2021, ora 11:58

Un test care detectează infecția cu noul coronavirus în doar 10 secunde a fost inventat de oamenii de știință din Turcia, scrie Digi24.ro.

Are o precizie de 99% iar probele nu se prelevează din nas, ci din gură. Acestea sunt apoi amestecate cu o soluție și adăugate la un cip de detectare a agentului patogen.

Un rezultat pozitiv apare în 5-10 secunde iar unul negativ în aproximativ 20 de secunde. Prin comparație, un test PCR pentru Covid-19 poate dura mult mai mult.

Cercetătorii turci care au dezvoltat testul ultra rapid vor să înceapă producția acestuia în masă în următoarele două luni.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram