Funeraliile designerului francez Pierre Cardin, stilist vizionar şi pionier al industriei pręt-a-porter, decedat marţi la vârsta de 98 de ani, s-au desfăşurat sâmbătă, în a doua partea a dimineţii, la cimitirul Montmartre din Paris, în cadrul unei ceremonii private, a precizat familia artistului pentru AFP.

Potrivit ultimelor sale dorinţe, Pierre Cardin a fost înhumat înt-un sicriu negru, în ţinuta de academician în arte frumoase, alături de sabia pe care chiar el a creat-o, având mânerul decorat cu un degetar de croitorie, un ac şi o papiotă de aţă, iar lama, asemănătoare unei foarfece, relatează Agerpres.

Creatorul a fost înhumat în acelaşi cavou în care se află şi partenerul şi asociatul său, André Oliver, decedat în 1993.

Pe o platformă decorată cu pânză verde, culoarea preferată a creatorului, familia şi colaboratorii acestuia s-au reunit înainte ceremoniei de înmormântare pentru o binecuvântare şi pentru a-i aduce omagii, precum cel al lui Eve Ruggiéri, directoarea artistică a Festivalului liric din Lacoste (sudul Franţei), creat de Pierre Cardin.

”Casa de modă îşi continuă activitatea sub îndrumarea nepotului său, Rodrigo Basilicati Cardin, pentru a dezvolta noi proiecte, respectând totodată moştenirea talentatului său fondator”, a precizat familia.

O slujbă comemorativă va fi organizată la sfârşitul lui ianuarie la Paris.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!