Secția Consulară a Ambasadei României la Chișinău își modifică programul de lucru cu publicul, începând de mâine. Potrivit Ambasadei României în Republica moldova, modificarea a fost întreprinsă pentru a veni în sprijinul solicitanților de servicii consulare și a putea prelua mai multe cereri și solicitări.

Astfel, vor fi procesate următoarele servicii consulare: stare civilă (înregistrare primară a nașterii, înscriere naștere și căsătorie în registrele de stare civilă românești), documente de călătorie (pașaport electronic), cetățenie (depunere jurământ de credință), vize și acte notariale.

Reprezentanții instituției au precizat că accesul în interiorul Secției Consulare se va permite doar respectând măsurile restrictive. „Subliniem că măsurile de protecție sunt necesare atât pentru protejarea dumneavoastră, cât și a personalului consular și sunt conforme cu normele și recomandările autorităților române și ale Republicii Moldova în contextul pandemiei de COVID-19”, se precizează într-un comunicat.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!