/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Update. La patru zile după alunecarea de teren din Norvegia, salvatorii au descoperit un al cincilea cadavru

03 ianuarie 2021, ora 10:50

Update 10:49 // Salvatorii au descoperit un al cincilea cadavru, la patru zile după o lunecare de teren produsă în Norvegia, a anunţat duminică poliţia, care continuă căutările a încă cinci persoane date dispărute, informează AFP, citată de Agerpres.

„Cu puţin timp înainte de ora 6, a fost descoperit trupul unei persoane decedate”, a precizat poliţia într-un scurt comunicat de presă.

La Ask, în municipalitatea Gjerdrum, la 25 de kilometri nord-est de Oslo, o alunecare de teren a avut loc în dimineaţa zilei de 30 decembrie, îngropând peste zece case şi 31 de imobile şi ducând la evacuarea a circa o mie de persoane.

***

Echipele de salvare au recuperat, după masiva alunecare de teren care a avut loc miercuri în sudul Norvegiei, trupurile a patru oameni, iar şase persoane sunt încă date dispărute, au anunţat autorităţile, citează BBC.

Trei trupuri au fost descoperite sâmbătă, după ce prima victimă fusese găsită vineri. Şase oameni rămân dispăruţi după ce, miercuri, o colină din satul Ask s-a surpat, scrie News.ro.

Echipele de salvare încă lucrează.

Şeful poliţiei a declarat într-o conferinţă de presă că deşi nici natura, nici timpul nu sunt de partea lor există posibilitatea să existe supravieţuitori. Ida Melbo Øystese a spus că este posibil să existe goluri de aer în clădirile îngropate de noroi ceea ce ar permite oamenilor să supravieţuiască pentru câteva zile.

În urma alunecării de teren, a fost considerat prea periculos să fie trimise echipe la faţa locului. Timp de două zile, dronele şi elicopterele au cercetat zona, aflată la 25 de kilometri de capitala Oslo, înainte ca şeful operaţiunii să decidă că două case pot fi cercetate.

A fost folosit inclusiv un vehicul de armată, iar o echipă de salvare din Suedia a venit în ajutor sâmbătă.

Poliţia nu a oferit detalii legat de persoanele dispărute, însă este crezut că între acestea se află şi copii.

Rezidenţii din Ask au început să sune serviciile de urgenţă, miercuri, în jurul orei locale 04:00, anunţând că locuinţele lor se mişcă.

Mai mult de 30 de case au fost distruse şi cel puţin 1.000 de oameni evacuaţi din zonă.

Solul a devenit instabil din cauza ploilor abundente. Un studiu geologic din 2005 arăta că zona este una de risc, însă în ciuda acestui lucru aici au fost construite case inclusiv în 2008.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram