/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, ajutor UE și pericol atomic. Zelenski: „Teroarea trebuie învinsă complet și peste tot”

/DOC/ În atenția transportatorilor. Au fost stabilite condiții noi de completare a autorizațiilor Federației Ruse 

missing
04 ianuarie 2021, ora 12:03

Mai multe modificări la regulile de completare a autorizațiilor rusești și autorizațiilor speciale unitare pentru efectuarea transportului rutier internațional din teritoriul sau spre teritoriul unui stat terț au intrat în vigoare începând cu 1 ianuarie curent, informează Agenția Națională Transport Auto (ANTA). Un ordin în acest sens a fost emis pe 28 iulie 2020 de către Ministerul Transporturilor al Federației Ruse.  

În conformitate cu prevederile ordinului menționat au fost stabilite mai multe condiții noi de completare a autorizațiilor în cadrul traficului rutier internațional de mărfuri și persoane pe teritoriul Federației Ruse precum:

– În punctele 1-2 ale regulilor menționate sunt enumerate rubricile autorizațiilor, atât pentru transportul de mărfuri, cât și persoane, care urmează a fi completate înainte de intrarea unității de transport pe teritoriul Federației Ruse. Potrivit noilor modificări, în cazul curselor cu încărcătură, în rubrica 12 a autorizației se indică țara sau punctul de încărcare, iar rubrica 13 se completează cu țara sau punctul de descărcare, respectiv.

– La transportul mărfurilor către Federația Rusă sau în cadrul primului tranzit cu încărcătură pe teritoriul țării informația din rubricile 10,11,12,13 a autorizației se completează în coloana din stânga. În cazul transportului mărfurilor din Federația Rusă sau în cadrul tranzitului de retur prin teritoriul țării, informația din rubricile 10,11,12,13 a autorizației se completează în coloana din dreapta.

– La efectuarea transportului de mărfuri în regim de grupaj a fost adăugată posibilitatea indicării în rubrica 11 nu doar a masei fiecărui lot de marfă în parte, dar și a greutății totale a loturilor de mărfuri transportate.

– Potrivit completărilor la punctul 3 al regulilor menționate, sunt enumerate cazurile când operatorul de transport urmează să introducă informația despre tipul, greutatea mărfurilor transportate, precum și țara sau punctul de încărcare/descărcare din rubricile 10,11,12,13 ale autorizației din momentul în care vehiculul începe încărcarea mărfurilor.

Agenția Națională Transport Auto atenționează operatorii de transport că în cazul necompletării sau completării incorecte a informației, autorizațiile sunt considerate nevalabile.

Pentru informații detaliate privind toate regulile noi de completare a autorizațiilor Federației Ruse pentru efectuarea transportului rutier internațional accesați în anexă Ordinul Ministerului Transporturilor al Federației Ruse.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram