Mai multe modificări la regulile de completare a autorizațiilor rusești și autorizațiilor speciale unitare pentru efectuarea transportului rutier internațional din teritoriul sau spre teritoriul unui stat terț au intrat în vigoare începând cu 1 ianuarie curent, informează Agenția Națională Transport Auto (ANTA). Un ordin în acest sens a fost emis pe 28 iulie 2020 de către Ministerul Transporturilor al Federației Ruse.  

În conformitate cu prevederile ordinului menționat au fost stabilite mai multe condiții noi de completare a autorizațiilor în cadrul traficului rutier internațional de mărfuri și persoane pe teritoriul Federației Ruse precum:

– În punctele 1-2 ale regulilor menționate sunt enumerate rubricile autorizațiilor, atât pentru transportul de mărfuri, cât și persoane, care urmează a fi completate înainte de intrarea unității de transport pe teritoriul Federației Ruse. Potrivit noilor modificări, în cazul curselor cu încărcătură, în rubrica 12 a autorizației se indică țara sau punctul de încărcare, iar rubrica 13 se completează cu țara sau punctul de descărcare, respectiv.

– La transportul mărfurilor către Federația Rusă sau în cadrul primului tranzit cu încărcătură pe teritoriul țării informația din rubricile 10,11,12,13 a autorizației se completează în coloana din stânga. În cazul transportului mărfurilor din Federația Rusă sau în cadrul tranzitului de retur prin teritoriul țării, informația din rubricile 10,11,12,13 a autorizației se completează în coloana din dreapta.

– La efectuarea transportului de mărfuri în regim de grupaj a fost adăugată posibilitatea indicării în rubrica 11 nu doar a masei fiecărui lot de marfă în parte, dar și a greutății totale a loturilor de mărfuri transportate.

– Potrivit completărilor la punctul 3 al regulilor menționate, sunt enumerate cazurile când operatorul de transport urmează să introducă informația despre tipul, greutatea mărfurilor transportate, precum și țara sau punctul de încărcare/descărcare din rubricile 10,11,12,13 ale autorizației din momentul în care vehiculul începe încărcarea mărfurilor.

Agenția Națională Transport Auto atenționează operatorii de transport că în cazul necompletării sau completării incorecte a informației, autorizațiile sunt considerate nevalabile.

Pentru informații detaliate privind toate regulile noi de completare a autorizațiilor Federației Ruse pentru efectuarea transportului rutier internațional accesați în anexă Ordinul Ministerului Transporturilor al Federației Ruse.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!