Autoritatea fiscală din Grecia a adoptat și publicat, la finele anului trecut, lista proprie a jurisdicțiilor cu regim fiscal preferențial, în care a inclus și Republica Moldova. Pe de altă parte și autoritățile din Moldova adoptă măsuri contra offshorurilor, scrie mold-street.com.

Potrivit deciziei Autorității independente a veniturilor publice (AADE), stabilirea listei statelor care au un regim fiscal privilegiat a fost elaborată pentru anul fiscal 2019.

Autoritatea fiscală elenă defineşte ca state ce au un regim fiscal privilegiat, jurisdicţiile „în care persoana juridică este supusă impozitului pe profit sau venit, sau capital al cărui rată este egală sau mai mică de șaizeci la sută (60%) din rata impozitului pe profit al persoanelor juridice în conformitate cu prevederile legislației fiscale grecești, dacă ar fi fost rezident fiscal sau ar fi menținut un sediu permanent în sensul în Grecia”.

În baza acestui criteriu în listă au fost incluse 40 de state şi jurisdicţii: de la Albania, Bahamas, Belize, BVI, Cipru, Guernsey, Cayman sau Jersey, la Republica Moldova, Bulgaria, Ungaria sau Vatican.

Lista este utilizată de autoritatea fiscală din Grecia pentru limitarea deducerii cheltuielilor și o serie de alte scopuri fiscale.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!