/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Revoltă în Polonia. Mai multe vedete au fost vaccinate anti-COVID înaintea medicilor

04 ianuarie 2021, ora 13:27

Autorităţile poloneze au lansat o anchetă după ce la Varşovia mai multe celebrităţi au fost vaccinate anti-COVID-19, chiar dacă în prima etapă a campaniei de vaccinare din Polonia dozele sunt destinate exclusiv membrilor personalului medical şi familiilor lor, informează luni agenţia de presă PAP.

„Pe 4 ianuarie va începe o inspecţie detaliată în unităţile legate de Universitatea de Medicină din Varşovia (WUM)”, a anunţat ministrul sănătăţii polonez Adam Niedzielski, potrivit Agerpres.

Acesta a adăugat că vor exista consecinţe dacă se ajunge la concluzia că în procesul de calificare pentru vaccinare a fost folosit „criteriul privilegiului”.

Potrivit WUM, care a administrat dozele de vaccin în cauză, 18 „personalităţi binecunoscute în domeniul artei şi culturii” au fost vaccinate joi contra COVID-19.

Pe această listă, care ar fi fost convenită pentru ca personalităţile respective să devină ambasadori ai vaccinării, se află fostul prim-ministru Leszek Miller, moderatorul TV Krzysztof Materna, cântăreaţa Magda Umer şi actorii Krystyna Janda, Andrzej Seweryn, Maria Seweryn şi Wiktor Zborowski.

Premierul polonez Mateusz Morawiecki a declarat sâmbătă că „respectarea regulilor privind ordinea de vaccinare este o expresie a respectării normelor de solidaritate socială”’.

„Relatările din presă despre celebrităţi care s-au vaccinat şi au sărit peste rând sunt un adevărat scandal. Nu există nicio justificare pentru încălcarea regulilor. Fiecare doză de vaccin administrată prin încălcarea programului este o doză care ar fi putut merge către cei care au cel mai mult nevoie de ea”, a subliniat Morawiecki.

Polonia a înregistrat sâmbătă 6.945 de noi cazuri de COVID-19 în 24 de ore, ceea ce aduce numărul total al persoanelor infectate cu noul coronavirus la 1.312.780. Până în prezent în această ţară au murit din cauza COVID-19 un număr de 29.058 de persoane. Săptămâna trecută, o asistentă medicală în vârstă de 52 de ani din Varşovia a devenit primul cetăţean polonez vaccinat împotriva noului coronavirus.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram