/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Un incendiu puternic a izbucnit într-o casă din Glodeni. Corpul unui bărbat a fost găsit carbonizat

missing
04 ianuarie 2021, ora 11:22

Un bărbat în vârstă de 50 de ani a ars de viu după ce a în locuința sa a izbucnit un incendiu. Tragedia s-a produs în dimineața zilei de ieri, 3 ianuarie, în localitatea Camenca din raionul Glodeni.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 05:33.

„Pompierii au reușit localizarea focului la ora 06:25, iar flăcările au distrus acoperișul casei și bunuri materiale din două camere. În timpul intervenției într-o odaie, pompierii au depistat cadavrul carbonizat al proprietarului în vârstă de 50 de ani. Cauza finală și circumstanțele producerii incendiului urmează a fi investigate de specialiști”, se arată într-un comunicat de presă al IGSU.

Potrivit primelor cercetări cauza preliminară stabilită ar fi încălcarea regulilor la exploatarea coșului de fum.

În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează repetat populația despre necesitatea respectării regulilor de apărare împotriva incendiilor în perioada rece a anului.

Specialiștii îndeamnă cetățenii să fie foarte prudenți la utilizarea sobelor și surselor de încălzire.  Pompierii recomandă verificarea instalațiilor de încălzire și a sobelor înainte de utilizare, să evite amplasarea obiectelor combustibile, mobilierului și lenjeriei de pat în preajma surselor de încălzire.

Încăperile încălzite cu sobe trebuie să fie aerisite, iar focul trebuie să fie stins pe timp de noapte. În caz de situații de risc persoanele pot apela după ajutor la Serviciul 112.

Potrivit IGSU în ultimele 24 de ore salvatorii și pompierii au intervenit în 27 situații de risc.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram