Un bărbat în vârstă de 50 de ani a ars de viu după ce a în locuința sa a izbucnit un incendiu. Tragedia s-a produs în dimineața zilei de ieri, 3 ianuarie, în localitatea Camenca din raionul Glodeni.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 05:33.

„Pompierii au reușit localizarea focului la ora 06:25, iar flăcările au distrus acoperișul casei și bunuri materiale din două camere. În timpul intervenției într-o odaie, pompierii au depistat cadavrul carbonizat al proprietarului în vârstă de 50 de ani. Cauza finală și circumstanțele producerii incendiului urmează a fi investigate de specialiști”, se arată într-un comunicat de presă al IGSU.

Potrivit primelor cercetări cauza preliminară stabilită ar fi încălcarea regulilor la exploatarea coșului de fum.

În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează repetat populația despre necesitatea respectării regulilor de apărare împotriva incendiilor în perioada rece a anului.

Specialiștii îndeamnă cetățenii să fie foarte prudenți la utilizarea sobelor și surselor de încălzire.  Pompierii recomandă verificarea instalațiilor de încălzire și a sobelor înainte de utilizare, să evite amplasarea obiectelor combustibile, mobilierului și lenjeriei de pat în preajma surselor de încălzire.

Încăperile încălzite cu sobe trebuie să fie aerisite, iar focul trebuie să fie stins pe timp de noapte. În caz de situații de risc persoanele pot apela după ajutor la Serviciul 112.

Potrivit IGSU în ultimele 24 de ore salvatorii și pompierii au intervenit în 27 situații de risc.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!