/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Ungaria redeschide școlile după testare în masă a specialiștilor din domeniul învățământului

missing
04 ianuarie 2021, ora 16:04

Ungaria anunță redeschiderea școlilor după vacanța de sărbători, cu o campanie de două zile de testare în masă a angajaților din școli și grădinițe, potrivit unui anunț al guvernului.

Obiectivul acestuia este acela ca unitățile de învățământ să își poată desfășura activitatea în condiții bune, iar părinții, la rândul lor, să poată munci, scrie Digi24.ro.

Campania de testare Covid-19 a profesorilor și a personalului școlar, desfășurată sâmbătă și duminică, a fost anunțată în Ajunul Crăciunului, după ce autoritățile au anunțat pentru prima dată testări în masă în luna noiembrie.

Testările au fost gratuite și s-au realizat pe bază de voluntariat. Pentru a se putea testa, cei interesați s-au putut programa din timp, la unul dintre ele 99 de puncte aflate în Budapesta și în restul țării.

La campanie au participat 263 de echipe de testare, formată din studenți și absolvenți de medicină.

Potrivit datelor Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC), Ungaria are o rată de 335 de cazuri la 100.000 de locuitori, peste cea a României (319 la 100.000 de locuitori), rata deceselor asociată Covid-19 fiind dublă față de cea a României.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram