Un grup infracțional format din patru șoferi de autocamioane au fost reținuți de ofiţerii Direcţiei investigaţii a INI fiind suspectați de contrabandă cu droguri în cantităţi deosebit de mari.

Potrivit poliției, cei patru șoferi, cu vârste cuprinse între 30 și 55 de ani, sunt originari din Chișinău și raionul Ialoveni.  

În cadrul procesului de documentare, fiind infiltrat investigator sub acoperire, au fost efectuate achiziții de control, în cadrul cărora s-a constatat că, membrii grupului aduceau drogurile din țările membre ale Uniunii Europene și ulterior le comercializau pe teritoriul țării. 

După câteva luni de investigații au fost efectuate percheziţii la domiciliile acestora, dar și în mijloacele de transport unde au fost depistate aproximativ 3.000 de pastile „Ecstasy”, 22.000 de lei și 1.300 de euro, care se presupune că ar fi provenit din activitatea criminală, dar și cântare electronice și alte utilaje destinate comercializării și distribuirii drogurilor.

Drogurile confiscate urmau să fie vândute pe piața neagră, obținând un profit de aproximativ un milion de lei.

Pe parcursul lunii decembrie, doi figuranți au fost reținuți, la acest moment având calitatea de învinuiți. Organizatorul schemei infracționale este cercetat în stare de arest, al doilea învinuit a fost plasat sub control judiciar, iar celelalte două persoane sunt cercetate în stare de libertate, în calitate de bănuiți.

Astăzi, la Curtea de Apel Chișinău va avea loc ședința de judecată în cadrul căreia urmează a fi examinat recursul avocatului privind înlocuirea măsurii de arest.

Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă până la 15 ani de închisoare.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!