/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Pe strada Ceucari din sectorul Râșcani al Capitalei s-a format o groapă cu o adâncime de peste 6 metri

missing
04 ianuarie 2021, ora 20:40

S-a prăbușit pământul! Întâmplarea a avut loc, în această dimineață, pe strada Ceucari din sectorul Râșcani al Capitalei. Aici s-a format o groapă cu o adâncime de peste 6 metri, după ce pământul s-a surpat și a căzut în gol. Gaura a fost observată de carabinieri, care imediat au încercuit zona și au chemat angajații regiilor specializate, pentru a înlătura problema.

LOREDANA EȘANU, REPORTERĂ TV8: „Această groapă, cu o adâncime de aproximativ 6 metri, a apărut aici în jurul orei 9, dimineața. Ea a fost observată de carabinieri, care imediat au încercuit zona. Între timp, la fața locului s-au deplasat polițiștii și reprezentanții de la Apă Canal.”

Carabinierii spun că au patrulat prin această zonă și la ora 7 dimineața, dar nu era nici urmă de groapă.

LOCOTENENT MAJOR PAVLENCO, COMANDANT DE PLUTON: „Echipa de carabinieri care patrulează pe strada Ceucari, la ora 9 și 5 minute, au depistat gaura dată. Apropiindu-ne la fața locului, deodată am încercuit zona.”

Oamenii care locuiesc în acest cartier al Capitalei susțin că nu este pentru prima dată, când se întâmplă așa ceva.

„Clar că e un pericol. Aici a mai fost o groapă, mai încolo, și a stat vreo lună și ceva și un miros tot raionul acesta că nu puteai să respiri.”

„- Dacă cazi, clar că e pericol. – Ce ar trebui să facă autoritățile în așa caz? – Să ia repede să afle care-i treaba și s-o facă.”
„ – În principiu – da, dacă pământul se prăbușește. – Și ce se poate întâmpla în așa caz? – Cineva poate să cadă.”

La fața locului se afla poliția și reprezentanții Apă Canal, care cercetau zona. Acestora urmau să li se alăture angajații de la Exdrupo. Totuși, această groapă nu este singura, care ar putea provoca daune oamenilor. Una, la fel de mare, se află și pe strada Andrei Doga din Capitală.

LOREDANA EȘANU, REPORTERĂ TV8: „Altă adresă, altă groapă. Această gură de canalizare are o adâncime de peste 5 metri și nu este acoperită. Locatarii zic că au scris de mai multe ori plângere, însă nu au putut primi un răspuns.

„La noi strada nu se luminează seara, adică doar câteva lampe acolo ard. În partea aceasta este întuneric total. Vă dați seama?! Iată vine un copil, de exemplu. Cum aici este Manejul sau chiar Universitatea Sportivă, foarte mulți copii frecventează. Se primește că automat, adică copilul trece pe aici. Iată a venit copilul și, Doamne ferește, și este foarte adânc într-adevăr, este foarte adânc. Adică, dacă cade, e problemă mare.”

Femeia mai zice că cei de la Apă Canal refuză să întreprindă careva acțiuni, argumentând că această gură de canalizare nu le-ar aparține.
„ – Apă Canal nu știe a cui este, adică aparține unei companii, SRL RADU, și se primește că noi achităm canalizarea, achităm la Apă Canal, suntem conectați, dar în final, canalizarea nu le aparține la Apă Canal.”

În problema gropilor din Chișinău a intervenit și primarul Capitalei, Ion Ceban, în cadrul ședinței operative a serviciilor Primăriei, care a avut loc tot astăzi. Edilul a menționat că starea drumurilor este foarte proastă, așa că acestea urmează să fie reparate capital sau curent.

ION CEBAN, PRIMARUL MUNICIPIULUI CHIȘINĂU: „Sunt mai multe drumuri, inclusiv pe Ștefan cel Mare, îți sar dinții atunci când nimerești în diferite capcane, care trebuiesc remediate.”

Primarul a mai adăugat că a solicitat un raport de la conducerea Direcției Transport, pentru a știe unde au intervenit angajații acestei regii municipale, ce lucrări au făcut, câte echipe și pe care străzi din oraș se lucrează în prezent.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram