De sărbătorile de iarnă șoferii nu se lasă să încalce regulile circulației rutiere. Doar în perioada 31 decembrie – 4 ianuarie, 1 880 de conducători auto au fost trași pe drepta, spun inspectorii de patrulare. 

Din numărul celor menționați, circa 900 de șoferi au depășit limita de viteză, 72 se aflau în stare de ebrietate la volan, iar 250 de șoferi au încălcat regulile de înmatriculare sau de înregistrare de stat, de revizie tehnică a vehiculelor.

Alții 184 de conducători auto au primit procese-verbale, deoarece nu au respectat indicatoarele de semnalizare rutieră și de acordare a priorității de trecere, iar pentru că nu aveau cuplată centura de siguranță, au fost sancționați 38 de șoferi.

Inspectorii de patrulare au intervenit de urgență în 228 de solicitări parvenite de la cetățeni prin intermediul Serviciului 112.

Pentru că ne aflăm în perioada sărbătorilor, inspectorii solicită șoferilor să nu se urce la volan dacă au consumat băuturi alcoolice.

Alcoolemia poate crește timp de până la trei ore după ce conducătorul auto a consumat ultima băutură.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!