/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Zeci de șoferi, prinși băuți la volan de sărbători. Peste 1800 au fost trași pe dreapta

04 ianuarie 2021, ora 14:52

De sărbătorile de iarnă șoferii nu se lasă să încalce regulile circulației rutiere. Doar în perioada 31 decembrie – 4 ianuarie, 1 880 de conducători auto au fost trași pe drepta, spun inspectorii de patrulare. 

Din numărul celor menționați, circa 900 de șoferi au depășit limita de viteză, 72 se aflau în stare de ebrietate la volan, iar 250 de șoferi au încălcat regulile de înmatriculare sau de înregistrare de stat, de revizie tehnică a vehiculelor.

Alții 184 de conducători auto au primit procese-verbale, deoarece nu au respectat indicatoarele de semnalizare rutieră și de acordare a priorității de trecere, iar pentru că nu aveau cuplată centura de siguranță, au fost sancționați 38 de șoferi.

Inspectorii de patrulare au intervenit de urgență în 228 de solicitări parvenite de la cetățeni prin intermediul Serviciului 112.

Pentru că ne aflăm în perioada sărbătorilor, inspectorii solicită șoferilor să nu se urce la volan dacă au consumat băuturi alcoolice.

Alcoolemia poate crește timp de până la trei ore după ce conducătorul auto a consumat ultima băutură.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram