Cel puţin 602 ziarişti au murit anul trecut în lume în urma infectării cu noul coronavirus, mai mult de jumătate dintre ei (303) în America Latină, iar în Europa recordul negativ îl deţine Italia, cu 37 ziarişti ucişi de COVID-19, a anunţat marţi, 5 ianuarie, ONG-ul Press Emblem Campain (PEC), relatează agenţia EFE, citată de agerpres.ro.

„Numărul real este cu siguranţă mai mare, întrucât uneori nu este specificată cauza morţii şi în unele ţări nu există informaţii fiabile”, menţionează acelaşi ONG, care documentează atacurile asupra jurnaliştilor, care acum a făcut şi o analiză a incidenţei COVID-19 în sectorul mass-media.

„Având în vedere specificul profesiei, jurnaliștii care fac muncă de teren pentru a informa sunt în mod special sunt expuşi virusului. Unii dintre ei, în mod special jurnaliștii independenți și fotoreporterii, nu pot pur şi simplu să lucreze de acasă”, a declarat secretarul general al Press Emblem Campain, Blaise Lempen.

Din acest motiv, oficialul cere ca lucrătorii din mass-media să fie incluşi în rândul persoanelor care au prioritate la vaccinarea împotriva COVID-19.

Cele mai multe decese asociate COVID-19 în rândul jurnaliştilor s-au înregistrat în Peru (93), Brazilia (55), India (53) şi Mexic (45). În Europa, după Italia, cu 37 de decese, urmează Spania şi Franţa, cu 6, respectiv, 5 decese.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!