/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Câți jurnaliști au murit din cauza COVID-19 de la începutul pandemiei

05 ianuarie 2021, ora 15:57

Cel puţin 602 ziarişti au murit anul trecut în lume în urma infectării cu noul coronavirus, mai mult de jumătate dintre ei (303) în America Latină, iar în Europa recordul negativ îl deţine Italia, cu 37 ziarişti ucişi de COVID-19, a anunţat marţi, 5 ianuarie, ONG-ul Press Emblem Campain (PEC), relatează agenţia EFE, citată de agerpres.ro.

„Numărul real este cu siguranţă mai mare, întrucât uneori nu este specificată cauza morţii şi în unele ţări nu există informaţii fiabile”, menţionează acelaşi ONG, care documentează atacurile asupra jurnaliştilor, care acum a făcut şi o analiză a incidenţei COVID-19 în sectorul mass-media.

„Având în vedere specificul profesiei, jurnaliștii care fac muncă de teren pentru a informa sunt în mod special sunt expuşi virusului. Unii dintre ei, în mod special jurnaliștii independenți și fotoreporterii, nu pot pur şi simplu să lucreze de acasă”, a declarat secretarul general al Press Emblem Campain, Blaise Lempen.

Din acest motiv, oficialul cere ca lucrătorii din mass-media să fie incluşi în rândul persoanelor care au prioritate la vaccinarea împotriva COVID-19.

Cele mai multe decese asociate COVID-19 în rândul jurnaliştilor s-au înregistrat în Peru (93), Brazilia (55), India (53) şi Mexic (45). În Europa, după Italia, cu 37 de decese, urmează Spania şi Franţa, cu 6, respectiv, 5 decese.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram