Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC) informează că, în semestrul II de studii, procesul educațional va începe din 11 ianuarie 2021, cu prezența fizică a elevilor și a cadrelor didactice în instituțiile de învățământ din țară, conform modelelor aprobate de MECC.

Decizia este motivată de situația curentă în instituțiile de învățământ privind evoluția situației epidemiologice pe durata primului semestru din anul de studii 2020-2021.

În acest context, Ministerul Educației vine cu îndemnul către elevi, părinți, cadre didactice și manageriale să manifeste un comportament responsabil în familie, în societate și în spațiul școlii, să respecte regulile de sănătate publică cu privire la prevenirea răspândirii virusului COVID-19. 

„Exprimând gratitudinea pentru angajații sistemului educațional, antrenați plenar în organizarea cu succes a procesului educațional în context pandemic, mizăm, în continuare, pe implicarea responsabilă a fiecăruia în organizarea procesului educațional în siguranță.

Apreciem efortul părinților care au susținut demersul cadrelor didactice și au fost receptivi la mesajul de solidarizare lansat de minister”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului.

Totodată, MECC vine cu îndemnul către conducătorii instituțiilor de învățământ să întreprindă toate măsurile necesare în vederea pregătirii instituțiilor pentru reînceperea activității după vacanța intersemestrială prin asigurarea condițiilor de securitate epidemiologică pentru elevi și angajați.

„Reiterăm îndemnul de a respecta normele de sănătate publică conform cerințelor sanitare-epidemiologice și igienice stabilite de către Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică: respectarea distanței fizice; dezinfectarea mâinilor la intrarea în școli; efectuarea termometriei în fiecare dimineață; dezinfectarea sălilor de clasă, neadmiterea persoanelor străine în instituțiile de învățământ etc”.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!