Proiectul pilot privind sistemul de taxare electronică în transportul public municipal este tot mai aproape de a fi realizat. Despre aceasta a anunțat primarul general al Capitalei, Ion Ceban, prin intermediul unei postări de o rețea socială.

„A fost dat startul oficial de implementare al proiectului pilot privind sistemul de taxare electronică în transportul public municipal. Testarea va începe în timpul apropiat şi va fi efectuată de către companiile „MasterCard” şi „VISA” care vor suporta toate cheltuielile. În acest sens am semnat două memorandumuri separate cu conducerea fiecărei companii pentru a putea începe conlucrarea cu întreprinderile municipale de transport public””, a scris Ceban.

Totodată, Direcţia generală transport public şi căi de comunicaţii, Î.M. „Regia Transport Electric Chișinău” și Î.M. „Parcul Urban de Autobuze”, vor încheia contracte cu operatorii prestatori de servicii de taxare electronică, vor testa proiectul-pilot pe câte una sau două rute de troleibuz și tot atâtea rute de autobuz.

Pentru implementarea sistemului de taxare electronică este nevoie de 2-3 luni. În această perioadă va fi instalat echipamentul electronic, vor fi instruiţi angajaţii întreprinderilor municipale de transport și vor avea loc campanii de informare.

Ulterior, acest sistem va fi lansat pentru o perioadă de până la 6 luni. Primarul general susține că cele două companii care vor implementa proiectul pilot, nu vor fi favorizate în cadrul licitaţiilor care vor fi organizate ulterior pentru implementarea sistemului de profil.

Proiectul privind implementarea sistemului de taxare electronică în transportul public municipal va fi implementat în baza unui parteneriat public-privat.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!