Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat pe 4 ianuarie curent decretul de numire a Cristinei Gherasimov în funcția de consilier al șefului statului în domeniul politicii externe.

Cristina Gherasimov a fost cercetător la Centrul Robert Bosch pentru Europa Centrală și de Est, Rusia și Asia Centrală la Consiliul german pentru relații externe.

Anterior, a lucrat la Transparency International Defense and Security și la Chatham House în cadrul Programului Rusia și Eurasia.

Expertiza sa include tranziții democratice și consolidarea instituțiilor în Europa Centrală și de Est și în statele post-comuniste, integrarea europeană, buna guvernare, statul de drept, politica anticorupție și retragerea democratică.

Cristina este doctor în științe politice la Universitatea Rutgers, New Jersey.

Cabinetul președintei Maia Sandu include următorii consilieri: 

Olesea Stamate – consilier în domeniul justiției

Veaceslav Negruța – consilier în domeniul economic

Ala Nemerenco – consilier în domeniul sănătății

Liliana Nicolaescu-Onofrei – consilier în domeniul educației și cercetării

Angela Brașoveanu Erizanu – consilier în domeniul culturii

Sergiu Tofilat – consilier în domeniul energetic

Elena Druță – consilier pentru relațiile cu diaspora

Cristina Gherasimov – consilier în domeniul politicii externe

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!