Serviciul Fiscal de Stat efectuează din 1 ianuarie curent urmărirea penală și activitatea specială de investigație pentru infracțiunile economice. Astfel, orice persoană prin plângere, denunț sau autodenunț poate sesiza organul de urmărire penală al Serviciului Fiscal de Stat despre infracțiuni.

Sesizarea trebuie să conțină numele, prenumele, calitatea şi domiciliul petiţionarului, descrierea faptei care formează obiectul plângerii sau denunțului, indicarea făptuitorului, dacă acesta este cunoscut, și a mijloacelor de probă, semnătura petiționarului. Sesizarea poate fi depusă prin următoarele modalități:

– prin poștă sau prin depunerea fizică la sediul Serviciului Fiscal de Stat: mun. Chișinău, str. Constantin Tănase, nr.9;
– prin e-mail, la poșta electronică a SFS: mail@sfs.md, cu aplicarea semnăturii electronice sau mobile.

Pe 9 octombrie 2020 în Monitorul Oficial al Republicii Moldova a fost publicată Legea nr. 188 din 11 septembrie 2020 pentru modificarea unor acte normative, Parlamentul intervenind cu modificări și completări la Codul de procedură penală, Codul fiscal, Legea privind activitatea specială de investigații, Legea privind statutul ofiţerului de urmărire penală și Codul contravențional.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!