/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Serviciul Fiscal de Stat poate fi sesizat despre infracțiunile economice. Cum se depune reclamația

missing
05 ianuarie 2021, ora 10:17

Serviciul Fiscal de Stat efectuează din 1 ianuarie curent urmărirea penală și activitatea specială de investigație pentru infracțiunile economice. Astfel, orice persoană prin plângere, denunț sau autodenunț poate sesiza organul de urmărire penală al Serviciului Fiscal de Stat despre infracțiuni.

Sesizarea trebuie să conțină numele, prenumele, calitatea şi domiciliul petiţionarului, descrierea faptei care formează obiectul plângerii sau denunțului, indicarea făptuitorului, dacă acesta este cunoscut, și a mijloacelor de probă, semnătura petiționarului. Sesizarea poate fi depusă prin următoarele modalități:

– prin poștă sau prin depunerea fizică la sediul Serviciului Fiscal de Stat: mun. Chișinău, str. Constantin Tănase, nr.9;
– prin e-mail, la poșta electronică a SFS: mail@sfs.md, cu aplicarea semnăturii electronice sau mobile.

Pe 9 octombrie 2020 în Monitorul Oficial al Republicii Moldova a fost publicată Legea nr. 188 din 11 septembrie 2020 pentru modificarea unor acte normative, Parlamentul intervenind cu modificări și completări la Codul de procedură penală, Codul fiscal, Legea privind activitatea specială de investigații, Legea privind statutul ofiţerului de urmărire penală și Codul contravențional.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram