Un tânăr în vârstă de 29 de ani a fost reținut de oamenii legii fiind suspectat de omorul unui consătean. Bărbatul ar fi intenționat să fugă din țară însă a fost încătușat de mascați.

Crima s-a produs la data de 19 decembrie în localitatea Dondușeni din același raion, oamenii legii fiind sesizați despre depistarea unui cadavru într-o gospodărie.

La locul crimei, polițiștii au depistat cadavrul unui bărbat în vârstă de 33 de ani care prezenta semne de moarte violentă. Ulterior, în urma expertizei medico-legale s-a stabilit că decesul bărbatului a survenit în urma maltratării.

În aceeași zi, pe cazul dat a fost pornită o cauză penală, potrivit elementelor constitutive ale infracțiunii prevăzute în art. 145 din Codul Penal al Republicii Moldova – „Omor intenționat”.

În urma măsurilor speciale de investigații și de urmărire penală, sub conducerea procurorilor Procuraturii Dondușeni și suportul BPDS „Fulger”a IGP, la 23 decembrie a fost reținut un bărbat în vârstă de 29 de ani, din aceeași localitate cu victima, fiind suspectat de comiterea crimei.

După ce a săvârșit infracțiunea, suspectul s-a ascuns de poliție câteva zile, intenționând să ajungă în Chișinău unde să-și creeze alibi, ca mai apoi să părăsească hotarele țării. Tânărul a fost reținut imediat ce a ajuns în capitală.

Totodată, s-a stabilit că la comiterea omorului bărbatul suspectat nu a acționat de unul singur, dar în complicitate cu un alt consătean de 27 de ani.

În urma documentării cazului s-a constatat că cei doi au consumat băuturi alcoolice în localitate și și-au amintit niște conflicte anterioare dintre ei și victimă.

În consecință, suspecții s-au deplasat la domiciliul bărbatului și i-au aplicat mai multe lovituri, până victima nu a mai dat semne de viață. După fapta comisă, cei doi au plecat de la locul infracțiunii.

La moment bărbatul se află în arest, iar complicele acestuia a fost anunțat în căutare națională și internațională. Dacă vor fi găsiți vinovați, cei doi riscă pedeapsă cu închisoare de la 15 la 20 de ani sau detenţie pe viaţă.

În prezent, se întreprind acțiuni de urmărire penală în vederea acumulării bazei probatorii în cadrul cauzei penale inițiate pentru comiterea infracțiunii de omor.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!