Lipsa zăpezii pune la grea încercare vânzătorii de haine călduroase, dar și de sănii. Pentru că nu ninge așa ca pe vremuri, acestea nu sunt întrebate practic deloc. Oamenii și-au pierdut interesul și nici nu le mai caută, chiar dacă sunt disponibile într-un sortiment larg. Unii producători s-au reorientat și au început să vândă sănii… pe roți.

În acest an, comercianții care altădată aveau sănii în stoc, spun că sunt în pierdere. Pentru că nu este zăpadă, ei nici nu le propun spre vânzare. Acest domn din imagine, spune că, până acum doi ani, în sezonul de iarnă, își baza activitatea pe vânzarea săniilor. Acum, nici nu le are în depozit. În lipsa zăpezii, acestea au fost înlocuite cu… cărucioare.

„ – Pentru ce sănii dacă nu ninge afară? – Nu ați avut anul acesta sănii deloc? – Nu, cu căruțul, doar cărucioare! – Nu o să aduceți sănii? – Dacă nu ninge, cum să le aducem?

ELENA BOBOC, REPORTERĂ TV8: „ În schimb, putem găsi sănii în unele supermarketuri, precum este acesta, în care mă aflu acum. Conform spuselor consultanților, de la începutul sezonului de iarnă și până în prezent, nu a fost vândută nici măcar o sanie. Chiar dacă nu sunt la mare căutare, prețul acestora nu s-a schimbat comparativ cu anul trecut. Astfel, o sanie poate fi cumpărată la preț de 279 de lei.”

Pentru cei dornici de a face o plimbare pe tălpi de fier, agenții comerciali vin cu o alternativă – săniile cu roți. La prima vedere, acestea par obișnuite. Pe lângă tradiționalele tălpi din fier, le sunt atașate, însă, și patru roți de cauciuc, astfel încât să poată merge și pe uscat, nu doar pe zăpadă.

Puțini clienti sunt și la articolele vestimentare de iarnă. Temperaturile ridicate din acestă perioadă a iernii cauzează lipsa clienților și în cazul vânzătorilor de scurte, geci sau blănuri, iar dacă au măcar un client pe zi, aceștia se declară multumiți.

„ – Avem foarte puțini clienți. – Din ce cauză? – Lumea pleacă peste hotare, nu vor să rămână în Moldova. – Faptul că nu avem zăpadă influențează că oamenii nu cumpără scurte? – Și plus asta, încă adăugător. – Astăzi ați avut vreun client? – Am avut unul, un iepuraș.”

Potrivit meteorologilor, nici în următoarea săptămână nu sunt prevăzute ninsori. Abia duminica viitoare ar putea să cadă fulgi.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!