/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Săniile, bune pentru vitrină. Oamenii nu mai cumpără sănii din lipsă de zăpadă

missing
05 ianuarie 2021, ora 08:00

Lipsa zăpezii pune la grea încercare vânzătorii de haine călduroase, dar și de sănii. Pentru că nu ninge așa ca pe vremuri, acestea nu sunt întrebate practic deloc. Oamenii și-au pierdut interesul și nici nu le mai caută, chiar dacă sunt disponibile într-un sortiment larg. Unii producători s-au reorientat și au început să vândă sănii… pe roți.

În acest an, comercianții care altădată aveau sănii în stoc, spun că sunt în pierdere. Pentru că nu este zăpadă, ei nici nu le propun spre vânzare. Acest domn din imagine, spune că, până acum doi ani, în sezonul de iarnă, își baza activitatea pe vânzarea săniilor. Acum, nici nu le are în depozit. În lipsa zăpezii, acestea au fost înlocuite cu… cărucioare.

„ – Pentru ce sănii dacă nu ninge afară? – Nu ați avut anul acesta sănii deloc? – Nu, cu căruțul, doar cărucioare! – Nu o să aduceți sănii? – Dacă nu ninge, cum să le aducem?

ELENA BOBOC, REPORTERĂ TV8: „ În schimb, putem găsi sănii în unele supermarketuri, precum este acesta, în care mă aflu acum. Conform spuselor consultanților, de la începutul sezonului de iarnă și până în prezent, nu a fost vândută nici măcar o sanie. Chiar dacă nu sunt la mare căutare, prețul acestora nu s-a schimbat comparativ cu anul trecut. Astfel, o sanie poate fi cumpărată la preț de 279 de lei.”

Pentru cei dornici de a face o plimbare pe tălpi de fier, agenții comerciali vin cu o alternativă – săniile cu roți. La prima vedere, acestea par obișnuite. Pe lângă tradiționalele tălpi din fier, le sunt atașate, însă, și patru roți de cauciuc, astfel încât să poată merge și pe uscat, nu doar pe zăpadă.

Puțini clienti sunt și la articolele vestimentare de iarnă. Temperaturile ridicate din acestă perioadă a iernii cauzează lipsa clienților și în cazul vânzătorilor de scurte, geci sau blănuri, iar dacă au măcar un client pe zi, aceștia se declară multumiți.

„ – Avem foarte puțini clienți. – Din ce cauză? – Lumea pleacă peste hotare, nu vor să rămână în Moldova. – Faptul că nu avem zăpadă influențează că oamenii nu cumpără scurte? – Și plus asta, încă adăugător. – Astăzi ați avut vreun client? – Am avut unul, un iepuraș.”

Potrivit meteorologilor, nici în următoarea săptămână nu sunt prevăzute ninsori. Abia duminica viitoare ar putea să cadă fulgi.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram