Un bloc locativ cu 12 etaje, din cartierul Telecentru al Capitalei, în care se construiesc apartamente pentru pompieri și salvatori, a fost cuprins de flăcări, în această dimineață. Aproape imediat, la fața locului au intervenit opt autospeciale, iar în jur de 40 de pompieri au reușit să stingă incendiul în aproximativ jumătate de oră. Din fericire, nimeni nu a avut de suferit și nici apartamentele nu au fost avariate.

Ajunși la fața locului, pompierii au stabilit că, în subsolul clădirii, s-a aprins materialul de polipropilenă, iar focarul s-a extins rapid către acoperiș, prin spațiul dintre blocuri.

Au avut loc emanări puternice de fum toxic de la izolarea termică. 00:32-00:38 Am intervenit cu cinci autospeciale de stingere cu apă și spumă, cu două autoscări mecanice și cu o autospecială de primă intervenție și comandă.

Așadar, tocmai opt echipaje au luptat cu flăcările, din motiv că blocul este înalt și a fost nevoie de scări speciale.

LILIANA PUȘCAȘU, OFIȚERĂ DE PRESĂ, IGSU: „Arderea a fost lichidată până ca aceasta să obțină răspândire, iar potrivit primelor cercetări, incendiul a pornit în urma efectuării lucrărilor bituminoase, la acoperișul blocului.”

DIANA POPA, REPORTERĂ TV8: „După ce au reușit să stingă focul, fiind ajutați și de ploaie, pompierii au intervenit și la ultimul etaj al clădirii, acolo unde s-a acumulat tencuială arsă și bucăți de beton, care au fost ulterior evacuate de pe acoperiș.”

Administratorul firmei care ridică blocul este, însă, de altă părere. Acesta consideră că pompierii s-au alertat în zadar, întrucât a fost mai mult fum decât incendiu propriu-zis.

ADMINISTRATORUL COMPANIEI DE CONSTRUCȚII: „Din motiv că suntem vecini, nemijlocit cu pompierii, dumnealor, înaintea noastră au stins incendiul nostru. Nu a fost incendiu, doar s-au evacuat echipele de muncitori.”

Totuși, cauza finală va fi stabilită de o expertiză tehnică. Blocul locativ de 12 etaje este construit în cadrul unui parteneriat public-privat și este ridicat pe terenul care se află în gestiunea Ministerului Afacerilor Interne. Astfel, 47 de apartamente vor fi acordate angajaților Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

„Sunt niște locuințe de elită, așa că angajații IGSU vor locui în spații calitativ construite. 08:08-8:15 Aici, la parter, va fi sala de forță și deja apartamentele propriu-zise.”

Construcția blocului a început acum un an și jumătate, iar în curând, acesta ar urma să fie dat în exploatare.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!