/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Donald Trump le cere susținătorilor săi din Capitoliu să rămână pașnici: „NOI suntem partidul Legii și Ordinii”

missing
06 ianuarie 2021, ora 22:36

Donald Trump, președintele american în exercițiu, a transmis un mesaj pe Twitter susținătorilor săi care au luat cu asalt clădirea Capitoliului, atunci când Congresul SUA se întrunea pentru validarea rezultatelor alegerilor prezidenţiale.

„Le cer tuturor care se află la Capitoliu să rămână pașnici. Fără violență! Țineți minte, NOI suntem Partidul Legii și Ordinii – respectați Legea și oamenii noștri măreți în Albastru. Vă mulțumesc!”, a scris Trump pe Twitter, în urmă cu câteva minute, scrie digi24.ro.

Congresul Statelor Unite ale Americii a suspendat miercuri de urgenţă sesiunea menită să certifice victoria democratului Joe Biden în alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie, măsură luată după intrarea manifestanţilor pro-Trump în incinta Capitoliului. Primarul din Washington a impus restricţii de circulaţie de la 18:00.

Preşedintele în exerciţiu, care refuză să-şi accepte înfrângerea, şi-a chemat susţinătorii să protesteze la Washington, în marja acestei sesiuni protocolare. După ce l-au ascultat, unii manifestanţi s-au îndreptat spre Congres şi poliţia a ordonat evacuarea mai multor clădiri.

Vicepreşedintele american Mike Pence a afirmat că nu se va opune certificării victoriei lui Joe Biden în alegerile prezidenţiale, ascunzându-se în spatele „constrângerilor” Constituţiei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram