Donald Trump, președintele american în exercițiu, a transmis un mesaj pe Twitter susținătorilor săi care au luat cu asalt clădirea Capitoliului, atunci când Congresul SUA se întrunea pentru validarea rezultatelor alegerilor prezidenţiale.

„Le cer tuturor care se află la Capitoliu să rămână pașnici. Fără violență! Țineți minte, NOI suntem Partidul Legii și Ordinii – respectați Legea și oamenii noștri măreți în Albastru. Vă mulțumesc!”, a scris Trump pe Twitter, în urmă cu câteva minute, scrie digi24.ro.

Congresul Statelor Unite ale Americii a suspendat miercuri de urgenţă sesiunea menită să certifice victoria democratului Joe Biden în alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie, măsură luată după intrarea manifestanţilor pro-Trump în incinta Capitoliului. Primarul din Washington a impus restricţii de circulaţie de la 18:00.

Preşedintele în exerciţiu, care refuză să-şi accepte înfrângerea, şi-a chemat susţinătorii să protesteze la Washington, în marja acestei sesiuni protocolare. După ce l-au ascultat, unii manifestanţi s-au îndreptat spre Congres şi poliţia a ordonat evacuarea mai multor clădiri.

Vicepreşedintele american Mike Pence a afirmat că nu se va opune certificării victoriei lui Joe Biden în alegerile prezidenţiale, ascunzându-se în spatele „constrângerilor” Constituţiei.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!