Guvernul german a aprobat miercuri actul normativ care obligă marile companii listate pe bursă să aibă cel puțin o femeie pe post de conducere. Legea a fost adoptată după ani de dezbatere în care creștin-democrații Angelei Merkel s-au opus acestei măsuri, anunță Reuters, scrie agerpres.ro.

Măsura se va aplica în cazul companiilor listate pe bursă care au mai mult de trei persoane în consiliul de administrație.

Chiar dacă această lege a fost cerut de mult timp de Partidul Social Democrat German, partidul Angelei Merkel i s-a opus până de curând, când cancelarul german și-a exprimat frustrările în ceea ce privește firmele care nu numesc femei pe poziții de conducere.

Intenția de a institui această obligație a fost anunțată pentru prima dată în luna noiembrie a anului trecut de către ministrul german pentru familii Franziska Giffey (SPD).

„Această lege este una de reper pentru femeile din poziții de conducere”, a afirmat miercuri Giffey într-un comunicat remis după adoptarea actului normativ.

„Am văzut de ani de zile că nu multe schimbări sunt făcute voluntar și progresul este foarte lent”, a adăugat aceasta.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!