După ce fostul premier Ion Sturza a adus acuzații la adresa controversatului om de afaceri Veaceslav Platon spunând că este cel mai nociv personaj în istoria financiară a Republicii Moldova, ultimul a venit și el cu acuzații la adresa ex-premierului.  

Pe 29 decembrie, în cadrul emisiunii Cutia Neagră de la TV8, Ion Sturza a spus că Veaceslav Platon va încerca indirect prin activele pe care le-a înstrăinat Vlad Plahotniuc către Banca Transilvania, acționar al Victoriabank, să-l pedepsească pe acesta.

Drept replică, controversatul om de afaceri a spus că: „în istoria cu Victoriabank, în realitate dumneavoastră îl protejați pe Vlad Plahotniuc, întrucât acționarii români, după încasarea de la Victoriabank a banilor în folosul statului, vor cere anume de la Vlad Plahotniuc, în calitate de vânzător, întoarcerea pierderii cauzate de vânzarea „mărului stricat”.

Pe 10 decembrie 2020 a avut loc o nouă ședință de judecată privind rejudecarea cauzei penale, în care Veaceslav Platon este acuzat de escrocherie și spălare de bani, în proporții deosebit de mari. În cadrul ședinței au fost audiați doi martori din partea acuzării.

După patru ani de detenție, în luna iunie, controversatul om de afaceri, Veceaslav Platon, a fost eliberat. Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a declarat că dosarul intentat pe numele acestuia a fost falsificat în totalitate și Procuratura va iniția, astfel, procedura de revizuire a sentinței aplicate lui Platon. Omul de afaceri a fost condamnat de Curtea Supremă de Justiție la 18 ani de închisoare, pentru frauda bancară, iar pedeapsa primită pentru escrocherie și corupere a fost cumulată, în total fiindu-i stabilită o pedeapsă de 25 de ani de detenție.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!