/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Lupte grele, pericol atomic și noi reguli de mobilizare! Oficial: 3 mari amenințări pentru Moldova

SUA. Două clădiri ale Capitoliului au fost evacuate din cauza unor ameninţări cu bombă, în timp ce Congresul validează rezultatul scrutinului prezidenţial

missing
06 ianuarie 2021, ora 21:56

Două clădiri ale Capitoliului au fost evacuate, miercuri, din cauza unor ameninţări cu bombă, în timp ce Congresul SUA validează rezultatul scrutinului prezidenţial, afirmă surse citate de postul Fox News, potrivit Mediafax.

Poliţia a dispus evacuarea anexei “Cannon” şi a “Bibliotecii Madison” a Congresului SUA, au declarat surse din cadrul serviciilor de intervenţie.

Conform surselor citate, mai multe obiecte suspecte au fost găsite în apropierea Capitoliului, iar una seamănă cu un dispozitiv exploziv artizanal. Cel mai probabil, este vorba de obiecte plasate pentru a genera o falsă alertă de securitate.

Incidentul de securitate intervine în contextul în care Camera Reprezentanţilor şi Senatul SUA au iniţiat sesiunea de validare a voturilor exprimate de membrii Colegiului Electoral Federal, organism care a confirmat victoria lui Joseph Biden în scrutinul prezidenţial, scrie digi24.ro.

Preşedintele în exerciţiu al SUA, Donald Trump, a denunţat miercuri, într-un discurs rostit în faţa simpatizanţilor adunaţi în centrul Washingtonului, presupuse fraude electorale în scrutinul prezidenţial, afirmând că nu îşi va recunoaşte înfrângerea.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram