/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Victime ale sobelor defecte! Patru persoane au ajuns la spital din cauza intoxicațiilor cu monoxid de carbon

missing
06 ianuarie 2021, ora 10:41

În noaptea zilei de 4 ianuarie, Departamentul dispecerizare al IMSP CNAMUP a recepționat un apel pentru acordarea asistenței medicale de urgență pentru trei minori din raionul Nisporeni.

Echipa AMU a intervenit la fața locului și a depistat 3 copii cu vârste cuprinse între 6 luni și 2 ani. Medicii i-au acordat de urgență primul ajutor medical, ulterior fiind transportațu la Spitalul Raional Nisporeni.

Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească menționează faptul că în aceeași zi a fost înregistrat încă un caz de intoxicație cu CO în raionul Drochia.

O tânără de 16 ani a avut nevoie de îngrijiri medicale prespitalicești în urma unei intoxicații cu monoxid de carbon. Pacienta a fost transportată în stare stabilă la IMSP Spitalul Raional Drochia.

Pe parcursul ultimelor 48h de activitate, Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a înregistrat 20 solicitări pe motivul urgențelor toxice, inclusiv 5 cazuri de intoxicație acută cu monoxid de carbon.

În intervalul menționat, echipele de asistență medicală urgentă au deservit 4224 solicitări. În cadrul departamentelor de urgență al instituțiilor spitalicești au fost transportați 1466 pacienți, dintre care 1275 maturi și 191 copii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram