În noaptea zilei de 4 ianuarie, Departamentul dispecerizare al IMSP CNAMUP a recepționat un apel pentru acordarea asistenței medicale de urgență pentru trei minori din raionul Nisporeni.

Echipa AMU a intervenit la fața locului și a depistat 3 copii cu vârste cuprinse între 6 luni și 2 ani. Medicii i-au acordat de urgență primul ajutor medical, ulterior fiind transportațu la Spitalul Raional Nisporeni.

Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească menționează faptul că în aceeași zi a fost înregistrat încă un caz de intoxicație cu CO în raionul Drochia.

O tânără de 16 ani a avut nevoie de îngrijiri medicale prespitalicești în urma unei intoxicații cu monoxid de carbon. Pacienta a fost transportată în stare stabilă la IMSP Spitalul Raional Drochia.

Pe parcursul ultimelor 48h de activitate, Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a înregistrat 20 solicitări pe motivul urgențelor toxice, inclusiv 5 cazuri de intoxicație acută cu monoxid de carbon.

În intervalul menționat, echipele de asistență medicală urgentă au deservit 4224 solicitări. În cadrul departamentelor de urgență al instituțiilor spitalicești au fost transportați 1466 pacienți, dintre care 1275 maturi și 191 copii.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!